|
Hemoroid olablr mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Frozen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 01:44 |
Hocam merhaba kızım 5 yasında. Poposu cok fazla kasınıyor ve acıyor. Pişiği yok. Herhangi bir parazit görmedim kakasında ve belirtileri de yok. Eşimin annesi mayasır olmus dedi. Klozet kullanıyor su ile temixlikte cok aglıyo ve kasınıyor acıyor. hemorid Olablir mi ? Ne önerirsiniz ? Cok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118871 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"mayasır" ne demek? Ben böyle bir hastalık bilmiyorum.
Anadolu'da, basura da "mayasıl" derler, "ayak mantarına da"... Sabunlu sıcak su küvetine, 10 dakika kadar oturtun. Popo da kaşıntı yapan barsak paraziti; Kıl kurtlarıdır. Bu parazit; geceleri makattan çıkar, makat çevresine yumurtalarını bırakır ve tekrar içeri girer. EĞER: Çocuk farkında olmadan poposunu kaşır ve ağız cevresine ellerini değdirince bu kıl kurdu yumurtalarını yutar ve kurdun hayat zinciri bu şekilde devam eder. Yoksa gündüz olan makat kaşıntıları barsak solucanlarına ait değildirler. Makatını kağıt ile sert bir şekilde silmeyin, bebeklerde kullanılan "Islak tuvalet kağıdı" ile silin veya yıkayın. Ağrı/kaşıntı geçene kadar , Anestol pomat, günde 3-4 defa sürebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
Frozen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bende kayınvalidemin bakısıyla söyledim oda mayasıl kasdetti sanırım. Tam dediğiniz gibi gündüzleri oluyor kasntı. Su değdirmiyor. Agrısı kasıntısı cok fazla. Anestolü hemen aldım hocam. Bir komsu procto diye bir krem önerdi fakat cofuklara uygunluguna dair hiçbrsey yazmıyor üstünde. Kullanmadım smdilik hocam. Cok cok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Hocam anestolden snra aşırı kırmızı bir pişik oluştu. Hiç böyle olmamıstı. Cocuk doktoru pişik dedi cildiyeye yönlendrdi orası da pişik dedi. Fakat hastalık gecmişini umursamadılar. İlk başta pişik değildi. Sadece agrı ve kasıntı vardı. Neyse hocam pişik için hipokort gecirmedi dedim daha güclü bsey yazacagım dedi. Belogent diye bir krem yazdı. 10 gün kullan dedi. 15. Gün gecirdi. 16. Gün sabah sürmedim aksam aynı sekilde tekrarlamıs. Kremi sürmezsem cok fena pişik oluyor. Hocam anlamadım ben noluyor sürekli yıkıyorum sabunluyorum her banyoda. Ayrıca bu sürede bir gün denize de girdik. Ama hiç iyileşmeyen bir pişikle ugrasyoruz. 20 günü gecti hocam napalım bir yol gösterin. Cok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118871 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Özelden resim gönderebilirmisiniz?
|
|
![]() |
|
Tabiki hocam
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|