|
Boyundaki lenf bezleri |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Svitlana
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Boyundaki lenf bezleriGönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 15:28 |
|
Hocam merhaba. 4,5 yaşındaki kızımın 3 hafta önce boyunda çift tarafta lenf bezleri şişti ( soldaki dokununca acıyordu, sağdaki acısızdı). O sırada hiç enfeksiyon geçirmiyordu, ama Siz olabilir dediniz, sıkıntı etmedim. Soldaki (acımış olanı) tamamen geçti, fakat sağdaki kuru fasulye tanesi boyutunda aynı kaldı. Acı kızarık yok, deri altında oynuyor. Bu arada yaklaşık 1 hafta kızımda balgamlı öksürük var. Öksürükten dolaysıyla bu lenf bezi küçülmedi olabilir mi? Doktora götürmedim henüz, çünkü biliyorum hemen antibiyotik ve ultrason diyecek.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 16:40 |
|
Olabilir . Bugün başka bir üyeye verdiğim verdiğim cevap!!!
üzbin kere anlattım! Bebekler ilk doğduklarında, annelerinin BÜTÜN bağışıklık maddeleri (Antikorlar) ile doğarlar. Bu antikorlar bebeği ilk 1 sene korur, ondan sonra yok olurlar! 1 yaşından sonra, çocuklarda sadece anne antikorları varken bulaşıp, ama anne antikorları sayesinde hasta olmadan oluşan antikorlar vardır. İlk 1 sene sterile yakın aşırı temiz bakılan, içme suları ile yıkanan bebeklerde kendi antikorları oluşmadığı için onlar 1 yaşından sonra çok sık hasta olurlar. İşte bu devrede kısıtlı olan Antikorlar yüzünden çocuğa mikrop bulaştığında, vücudun "Lenfatik sistemi" mücadele eder ve o bölgedeki Lenf bezleri irileşirler. İşte bu iri lenf bezlerinin olduğu dönem; zamanla bu lenf bezlerinde oluşan Antikorlar yeterli seviyelere ulaştığında (Lenf bezlerine daha az iş düştüğü için) küçülmeleri ile biter! HER çocuk bu devreyi geçirir. Bu yüzden, bu Lenf bezlerinden korkmayın. Bir istisna!!!: Bu devrede HER ateşlendiğinde Antibiyotik alanlarda gene Antikorlar oluşamayacağı için bu iri Lenf bezleri ile olan dönem hiç bitmez, uzun seneler devam eder. Zannedersem, bu sayede ülkemizde dönen dolapları da anlamışsınızdır. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2023 Saat 16:46 |
|
![]() |
|
Svitlana
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 16:48 |
|
Teşekkürler hocam. Deri altında oynuyorsa ve kızarık ağrı yoksa kendi hakine bırakıyoruz o zaman
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|