|
antibiyotik |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
aleynaaa
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: antibiyotikGönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 17:54 |
|
hocam merhaba
sizin sayenizde antiniyotik kullanmamayı kullancaksakta sorgulamayı öğrendim. hocam ptesi akşam başlayan ateş kulak akıntısı derken illadin ve cok agrısı oluncs calpol dolvenle perşemye kadar geldim aslında kendine kendine geçecek gibi kötüleşirse verirsin dedi doktor antiobik 4.gün cumada hala 3 saate bir ateş cıkınca ve yemek hala yemeyince ben sabahtan başladım agıment es bu seferde ishal başladı hatta süt içt kustu. acile gittk ateşide hala 39.5 40 arası kan aldılar wbc:16.5 crp:100 hemen damar yolundna antiniyotik verdiler. ben crp den korkmadım ama doktor onun üzerinde durdu. ben wbcde 16 üst die kabul ettm tedaviyi daha sonra 2 gün daha iecef igne olsun ptesi getirin dediler iğnelei olduk bugün kan verdik crp ;33 wbc:4.5 bana göre artık wbc düştüğğ için bu olay kapanmıştır ama doktor tabiki crp üzerinde durup 2 gün sonta tekrar ateşin yükselebilir ilaca direnç oluşur daha yüksek doz belkide yatış olur dediği için korktum. amcası doktor amerikada ona sordum tedavi başlammış yarım bırakmayın dedi:( 10 gün diyor bide 3 gün daha filan dese kullanıcamda.. hocam siz asla kullanmayın mı diceksiniz yoksa ilaç almaya başladı yarım kalmasın mı? 26 aylık 11 kilo 93 cm erkek hasta hasta sürünmesine çok üzülüyorum dayanamıyorum biran önce toparlasın istiyorum çok hasta oluyor çok ateşleniyor bizi immınoljiye yönlerdiler bu yasına kadar bi zaturedenn hastanede ytarken ilaç aldo bi betadan bide şimdi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 19:06 |
|
Yapılanların tamamı gereksiz ve hatta zararlı!
Söylenenlerin tamamı yalan. 26 aylık çocukta Streptokok enfeksiyonu ha!!! Hiç mi yazılarımı okumadınız?
|
|
![]() |
|
aleynaaa
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 19:15 |
|
okudum hocam suan düşmeyen dirençli
ateştenn dolayı kan aldılar crp wbc baktılar crp 100 den 33 e düştü wbc 16.5 dan 4.5 a düştü iecef 3 gün igneden sonra agızdan devam dedi 10 gün daha antibiyotik biz suan tedaviye başlamış ve değerler ilaçtan dolayı düşmüş sayılıyormıyuz oyuzden devam gerekir mi ilaca yoksa wbc düşmüş konu kapanmış diyebilirmiyiz crp bakmıyorımda bende sayenizde |
|
![]() |
|
aleynaaa
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 19:17 |
|
hocam cocugumun elleri ve ayaklaro buzz gibi
yapılanlar zararlo demişsin ya acaba ne gibi zararlaro olmuştur? kan alındı 2 kez el ayak üşümesi nedendir
|
|
![]() |
|
aleynaaa
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 May 2023 Saat 23:59 |
|
hocam 10 gün ek antibiyotik verelim mi? tedavi yarım kalır ilacs direnç oluşur tekrar ateşi cıkar 2 güne filan dediler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 May 2023 Saat 10:44 |
|
Belliki, VİRAL bir enfeksiyon geçiriyor. Zaten piyasada dolaşan "Dirençli Streptokok" saçmalığı da sırf bu
sebepten! Griplere "Strep-A" diye teşhis koyuyorlar, ateş düşmeyince de "dirençli" diyorlar. Bu çocuklar hiç mi Grip olmuyorlar?? Eskiden hepsine Astım diyorlardı, şimdi bu saçmalıkları halkın başına sardılar. SAKIN antibiyotik filan vermeyin!! Türk doktorları; çocuklardaki WBC değerlerini bilmezler, erişkinlerle aynı zannederler. 26 aylık bir çocukta, WBC sınırları: 6.0-17.0 aralığındadır. WBC yüksek filan değil!! Sakın inanmayın.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|