|
Kasılma acil |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ibrahimny ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimny
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Haz 2023 Saat 01:40 |
Hocam kızım bugün sabahtan beri çok mide bulantısı var.8 10 defa kustu çok sıvı tüketmediği için az az. İshal yok. Ateş yok. Ara sıra üşüme terleme ve titreme oldu.Bu aralar suyu çok az içiyor okulda. Baş dönmesi halsizlik de vardı. Akşam saatlerinde ellerinde ayaklarında uyuşma benzeri ağrlık olduğunu zor hareket ettirdiğini söyledi. Yatmaktan uyuşuyor zannettim. Bir saat sonra elleri bileklerinden ve parmaklarından kasıldı hissediyor fakat çok zor oynatıyordu parmaklarını düzeltemedi. Ağlamaya başladı korktuk acile geldik. Kan baktılar elektrolit dengesizliği diye önce sf + zofran ardından kan sonucu çıkınca kalsiyum ve potasyum verdiler. Şuan bitmesini bekliyoruz. Kasılması sf sonrası yavaş yavaş rahatladı şuan uyuyor ateşi yok.Telefonum kapandığı için ancak soruyorum size. Birazdan sonuçları da göndereceğim şekeri yüksekmi çıkmış
Siz daha iyi bilirsiniz hocam tip1 diyabet olabilirmi?nörolojik muayene gerekir mi?
Düzenleyen ibrahimny - 14 Haz 2023 Saat 06:31 |
|
![]() |
|
ibrahimny ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118660 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Eli tipik, "Ebe eli" denilen pozisyonda ve HİPOKALSEMİ için tipiktir. Tedavi doğrudur.
2- 8.5 yaşında; Tip1 Diabet olmaz.. Kan şekeri için en az 8 saat açlıktan sonra bakılması gerekirdi. Aç kalmadı ise, dikkate almayın. Ayrıca da; Tip:1 Diabet olsa, kan şekeri 300 üstü olurdu. 3- Nörolojik muayene gerekmez. 4- Ağızdan su ve gıda almaya başladığında eve gidin. 5- Bu kadar çabuk Hipokalsemi gelişmesi, D vitamini eksikliğini gösterir. D vitamin seviyesi ölçtürüp bana yazın.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Haz 2023 Saat 08:56 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahimny
Hocam çok çok teşekkür ederim içime şu serptiniz kimseye güvenemiyorum. Sizden cevap gelene kadar içim içimi yedi. En kısa zamanda baktırıp size yazacağım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|