|
Geniz eti buyuklugu |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Parolaben
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Parolaben
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Geniz eti buyukluguGönderim Zamanı: 07 Tem 2023 Saat 00:37 |
|
Merhabalar hocam. ,8 yaşında oğlumun alerjik riniti var . Bunun için ilaç kullanıyor. Kullanmaz ise gözlerde kızarıklık ,burun akintisi yaşıyoruz.
Sürekli olarak agizi açık uyuyor. Yastığını yukseltmezse nefes alamadığını söylüyor. Bu durum iki yıldır böyle. Gece uyurken nefes kesilmesi de yaşıyor. Son doktor kontrolünde , geniz etinin büyük olduğunu,alerji kaynaklı olabilcegini söyledi doktor. Ve alerji için burun spreyi de verdi. Ancak geniz etinde kucuklme olmadı. Ameliyat olması mı gerekiyor ? Siz bu konuda ne düşünürsünüz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2023 Saat 08:31 |
|
Alerji nedeni ile "Geniz eti" büyümez!!
Geniz eti; bir Lenf bezidir. Her türlü enfeksiyonda (bu yaşta henüz antikorları tam olarak oluşmadığı için) Lenfatik sistem devreye girer ve boğazdaki bütün Lenf bezleri Bademcikler dahil büyürler. Zamanla bu gibi Lenf bezlerinin antikorlar oluşturması ile, mikroplarla bu antikorlar mücadele ederler ve lenf sistemine daha az iş düştüğü için de, küçülürler! Zaten bu sürenin sonuna gelmişsiniz. Önümüzdeki kış, eskisi gibi hasta olmayacak. Tek istisnası: Türk doktor aklı ile HER ateşlendiğinde, Antibiyotikler verildi ise, bu antikorlar oluşamaz ve bu süre 3-4 sene daha uzar. |
|
![]() |
|
Ahmetaltan
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Ahmetaltan
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2023 Saat 10:42 |
|
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yazlarınızın hepsinin okudum. Fazlasıyla bilgileniyorum. Hocam şu ana kadar hiç grip teşhisi konmadı. 1-İliadin ne kadar süre kullanalım? 2-Birde ben Ventolin, budecort kullanmamaya çalışıyorum. Bu nedenle nebulizatöre serum fizyolojik koyup buhar olarak veriyorum. Çocuğu rahatlayor hocam. Böyle devam zararı var mdıır bunun? teşekkür ederim. Saygılarımı Sunarım. |
|
![]() |
|
Parolaben
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Parolaben
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2023 Saat 11:21 |
|
Yok hocam antibiyotik vermediler hiç . İki sene de bir kere içti sadece
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Tem 2023 Saat 12:08 |
|
1- İliadin 5 gün kullanılır. Okuyun!!
2- Serum Fiz. de tuz oranı zaten:%0.9. Bunu Nebulazitöre koyduğunuzda çocuğunuz ne miktarda "tuz" almış oluyor?? Bu kıymeti kendinden menkul çocuk doktorlarını fazlaca ciddiye alıyorsunuz.. İyi gelen buharın kendisi. Ayrıca da:"Nebulizatör" de ne oluyor? Tencerede su kaynatıp, sıcak su buharı uygulamanız çok daha etkili olur. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|