|
kulakta tüp |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aleynaaa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 278 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Tem 2023 Saat 19:42 |
hocam merhabalar,
7.5 yasında kız çocugu için yazıyırum 1 subatta geniz eti ameliyatı oldu ve kulağına tüp takıldı 4 yasındna beri cok direndi ailesi ama 1 sınıfta her ay antibotik kullandıkları için pes ettiker aldırları geniz etini, her grip kulaga vuruyodu yazılarınızı hep yolladım ama eğitminide cok etkilediği için neyse hocam asıl sorumuz şu, subat ayında ameliyat oldu ve gayet iyiydi gripler ayakta atlatıldı taaaki yüzme kursuna gidene kadar kulak agrısı ara ara olmaya başladı ama ortalıgı yıkmıyordu akıntı da oldu 2 gün kontorol olması gerekiyordu ameliyatan ötürü 3 ayda bir, onunda zamanı gelince doktor bi tüpü almış agrıyan kulaktaki tüpü almamış iltihap var demiş, antibiyotik (cefaks 250) 10 gün kulak damlası 10 gün (gentagut) bide aleji surubu vermiş agrısıda olmuyor çocugun onada doktor tüpten dolayı olmuyor ama iltihap cok kullanmanız gerekiyır demiş ne yapalım hocam, ateşsiz kulak agrısına antibotik bende kullanmayın derdim ama işin içinde tüp olunca size soralım istedim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118795 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Uğraşmayın, çeksinler dursunlar!
O kulak damlasını kullansınlar da görün daha neler olacak. Tüp olduğu için, orta kulak boşluğunda basınc olmuyor ve dolayısı ile de ağrı olmuyor. Esas hadise, Öztaki borusunun HALA açılmamış olması. Bu kadar hatadan sonra asla hatalarını kabullenemezler.
|
|
![]() |
|
aleynaaa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 278 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
peki ne olacak hocam damlayı kessinler sadece antibiyoik mi kullansınlar kulakta inanılmaz bi akıntı devam ediyormuş sabah yastık pijama üstü hep akmış
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118795 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O tüpleri takan doktora gitsinler!!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam ben damlayı kesin dedim zaten ilacın adınıda yazınca eski yazılarınızdan cevaplar gördüm, 2 kere damlatmış oldular,
anne doktorla tartışmış hatta doktor muane odasına anneyi almamış eşi girmiş çocukla hocam malesef çok bilmekte çok sormakta yasak ateşi yok neden antibotik kullanıuır, bundan sonra kulak hadiseleri antibiyotiksiz geçecekti neden 6 ay sonra böyle oldu sorularınının cevabı yok. bu çocuk için yapılcak bişey kalmadımı artık kısır döngüyemi girdi yazılarınızda baska ameliyatlara yol açabilir demişsiniz, kulak kaşınıyor ve akıyormuş henüz 7.5 yasında hocam inşallah içlerni ferahlatıcak bi yol vardır, tüpün birni almış doktor diğeride düşmek üzere ama iltihap oldugu için düşmemiş demiş
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bütün ilaçları kessinler.. ZATEN, orta kulak boşluğundaki bir iltihaba, Antibiyotikler etkili OLAMAZLAR!!
Antibiyotikler, SADECE kan/damar dokusu olan bölgelerde etkili olabilirler. Orta kulak boşluğuna geçebilen tek ilaç; Bactrim'dir. Yapılacaklar: 1- BÜTÜN ilaçlar kesilecek. 2- İliadin damla (Damla şeklini bulamazlarsa spreyi damlalıklı bir şişeye boşaltıp kullansınlar) 5 gün. Günde:2x2'şer damla her iki BURUN deliklerine damlatılacak. Sırt üstü yatar durumda damlalar yapılacak! Her bir taraf damlattıktan sonra, baş o taraf çevrilip, 1-2 dakika bekletilecek. 3- Bactrim şurup, 1 hafta, günde:2x2 ölçek içirsinler. Akıntı olduğunda, nemli bir bez veya kağıt ile silsinler ve ASLA kulağa bir şey damlatmasınlar. Ancak akıntı ile o iltihap sonlanabilir. Kulağa su kaçmamasına dikkat etsinler. 1 hafta sonra sonucu yazın!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Tem 2023 Saat 08:43 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|