Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zyrtec
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Zyrtec

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zyrtec
    Gönderim Zamanı: 19 Tem 2023 Saat 17:48
Hocam iyi gunler.6 yaşında oğlumda  hapşuruk ve burun akıntısı oluyor. Size sormuştum zyrtec deneyin demiştiniz. Bu güne kadar dayandık ilaci vermedim. Bu gün cocugu cok yordu, o yüzden şurubu aldım.
6 yaşında 25 kilo şurubu ne kadar vermeliyim. Içinde günde 2 defa  5 ml  verilir yaziyo . Diger sayfada okudugum kadar siz gunde bir defa verin yazmişsınız. .
Rica etsem  hocam  ne kadar verebilirim ?Saglıkli günler dilerim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2023 Saat 21:06
Bir ölçek ile başlayın, yeterli olmazsa, 2 x1 verirsiniz.
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2023 Saat 21:26
Teşekkürler hocam.
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2023 Saat 02:30
Tekrardan iyi gunler Kadir bey. Size yazdiktan sonra hapsurukla beraber oksuruk basladi ayın 20 sinde. Oksuruk 2 3 gundur cok arttı, sizin dediginiz gibi ballı limon ve bol su veriyorum fakat hic etkisi olmuyo.bu arada zyrtecği bir kez verdim ,oksuruk baslayinca vermedim daha onceki cevaplarinizda alerji ilaçlarinin mukozayı koyulastırdığını  okumustum. Acaba doğrumu yapiyorum?
Bu  arada hocam ilkbaharda alerji ve oksuruk icin 2 tane alerji doktoruna götürdüm 2 side astım teşhisi koydular havalar ,  fisfislar verdiler. Sizin sayenizde hcbirini kullanmadik. 
Simdiden korkmaya  basladim , yaz gunu bile bu cocuk oksuruyorsa bu yil 1. Sınifa başlayacak kışın ne yapacagiz diye.
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2023 Saat 02:37
Oksuruk ve astimla alakali tum cevapları kac defa okudum bende bilmiyorum. Hocam bu cocuk gercekten astim  ise , bizde ilaclari kullanmassak  alerji doktorlarinin dedigi gibi cocuga kotülük mu yapmış oluruz hocam?

Biliyorum buna benzer bircok sorular soruluyor hocam ama icim bir türlu rahat etmiyor.Lutfen yardimci olursaniz çok sevinirim hocam.Saglikli gunler dilerim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2023 Saat 09:21
Hiç Astım hastası gördünüz mü?? 
Türk doktorları, HER öksüren çocuğa Astım derler, onları ciddiye almayın. 
Astım'da öksürük "ASLİ" bulgu değildir. Astım'da; solunum sıkıntısı olur.
Rahat nefes alır, sıkıntılı ve daha uzun sürede nefes verir. Hatta çocukta bu şekilde "Astım krizi" denilen 
şuur kaybı bile olur. Öyle; Türk doktorlarının zırvaladıkları gibi, uzun süre öksürüyor diye her çocuğa Astım
 tanısı konulmaz. 
Yazılarımı okuyun. Bu astım kepazelikleri, 2006 yılından önce YOKTU! Ne zaman ki, bu ilaç firması 300
doktoru, Karayiplerde , 1 haftalık  "Kruz gezisine" götürdü, ondan sonra Türkiye'de Astım salgını başladı. 

Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2023 Saat 13:53
Iyi gunler Kadir  bey.Öksuruğümüz azaldı. Sadece sizinn grip icin dediklerinizi yaptim. Fakat 2 gündur kisa kısa oksüruyor ve bu öksuruk hirıltilı bir sekilde.sadece öksururken oluyor. Nefes alıp verirken olmuyor.Kıs boyunca cok terledi ve hala devam ediyo
Acaba bu öksürük normal mi? Cigerle alakalı bir durum olabilir mi?
Cevabiniz ve sabrinız icin şimdiden cok tesekkür ederim.Saglıkli gunler dilerim.

Düzenleyen Can Ege - 01 Ağu 2023 Saat 16:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2023 Saat 17:31
Ciğer ile ilgili olanlarda, solunum sayısı dakikada 60'ın üstüne çıkar. 
Yazılarımı okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.