Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karında Ağrı ve Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Karında Ağrı ve Kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 467
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Karında Ağrı ve Kusma
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2023 Saat 20:33
Hocam merhaba, kızım 9 yaşında. Bugün öğleden bu yana 7 defa kustu. Karnında ağrı var. Kolay kolay da geçmiyor. Sarı su gibi çıkıyor. Bir şey de yemiyor. Mide bulantısı da oluyor. Annem göbeği mi düştü diyor. Ne ilgisi var bilmiyorum. Ne yapalım hocam? Sizin Ağrı kesici verilmez karın ağrısına dediğinizi bildiğim için vermedim hiç bir şey.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2023 Saat 21:51
"Göbek mi düşmüş"!!!  Kaldırsın o zaman!!  Ne de çok bilirler!
Yediği/içtiği bir gıdadan mikrop kapmış. Sakın ilaç veya antibiyotik vermeyin. 
Bugünden geriye giderek yazılarımı okuyun. 
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2023 Saat 22:16
Hocam yıllardır okuyorum. Eskiler işte hep bilirler maşallah. Zaten dediklerinizi yapıyorum her zaman. Çok teşekkürler hocam.🙏💐
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2023 Saat 18:41
Merhaba hocam kızım 9 yaşında. Dünden bu yana karın ağrısı var ve 6 defa kustu. Kusma yok ama karın ağrımız devam ediyor göbek deliğinin altını gösteriyor. Çocuk doktoruna götürdük sağ tarafta bastırınca acıma söz konusu. Hassasiyeti var. Ultrason bakılamadı Kapanmıştı o saatte. Şimdi üniversitede ultrasona gidiyoruz. Bu değerler yüksek diye ve en önemlisi karın bölgesine dokundurtmayacak kadar rahatsız olmasından şüphelendi apandisitten doktor.

Düzenleyen Adeniz - 21 Tem 2023 Saat 18:42
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2023 Saat 19:33
Apandisit ağrısı, devamlıdır ve devamlı kötüye gider. Geldi-gitti ağrılar ASLA Apandisit ağrısı değildir. 
Ağrının BU özelliğini takip edin. 
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2023 Saat 19:40
Tamam hocam üniversitede tekrar maalesef kan aldılar kan almazlarsa ultrason olmazmış. Mecbur kabul ettik. Bekliyoruz.
Yukarı Dön
Adeniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2023 Saat 20:16
Hocam ultrason değil tomografi çekmek istediler. Kabul etmedim. Ölüme kadar Allah korusun sonuçlar yazmışlar imzaladım ultrason istedim saatlerdir bekliyorum. Ultrasonda iyi çıkmazmış. Hocam biz kime neye güveneceğiz perişan olduk. İç kanamaya kadar yazmışlar.

Düzenleyen Adeniz - 21 Tem 2023 Saat 20:16
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2023 Saat 22:13
Ağrı takibi yapın. 
Gelip-giden ağrı ise;  ORADAN KAÇIN! 
Gaz çıkarabiliyorsa; Barsak düğümlenmesi de yoktur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.