|
Tetanoz aşısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Nusya Ela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 53 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Tem 2023 Saat 00:56 |
Merhaba Kadir Bey 2017 li oğlumun yanağını küflü teneke kesti. Tetenoz aşısı vurdular fakat oğlumun başını çarptığı için Kasım ayında tetenoz aşısı vurulmuştuk. Tetenaz aşısını ard ardına vurulması bir zarar yaratır mı ? .cevapladığınız için sğolun
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk doktorları; Tetanoz'un mikrobik bir hastalık olduğunu bilmezler. Türk doktorlarının inanışına göre;
"pas tetanoz yapar"!!! Pas tetanos YAPMAZ!! Gübreli toprak olması şarttır. Tetanos basilleri sadece, gübreli toprakta bulunur. Sizdeki her iki durumda da, Tetanoz aşısı GEREKMİYORDU!! Son yapılan Tetanos aşısı; en az 5 sene korur! 5 sene içinde olan şüpheli yaralanmalarda aşı gerekmez. Dua edin, eskiden olsa, çocuğunuza sanki hiç aşı olmamış gibi 5 aşı yapılırdı. Bu şekil aşı olmuş kimselerle ilgili bir çalışma yok! Muhtemelen olmaz. |
|
![]() |
|
Nusya Ela ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 53 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Çok sağolun ayrı mı yazıyım devamına mı yazayım bilemedim size birşey daha danışmak istiyordum 10 yaşındaki kızımın sol göğüs ucunun bir kısmında bir ton koyu pembelik oluştu dokununca acıdığını söylüyor. 1 haftadır böyle . Bugün dokunduğunda sertlik ve hafif şişiklik var. Dıştan şişlik belli olmuyo dokununca farkediyoruz. Ne olabilir bu yaşta göğüs kanseri olmaz değil mi? Tam ergenlik dönemine giriyor ondan desem göğsünün tekinde var. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Düzenleyen Nusya Ela - 31 Tem 2023 Saat 10:14 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Enfeksiyon olabilir, bir gösterin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Doktora gösterdim Kadir Bey . Bu şekil olabilir dedi . Ergenliğe girse de tek taraflı da olabiliyor dedi. Ben enfeksiyon iltihap gibi birşey olabilir mi dedim Bu aralar ateşi çıktı mı diye sordu bu hafta hafif nezleydi vücudu ılıklaştı ama aşırı ateşi olmadı. Bu şekil şişlik olabiliyor ama renk değişimi kafamı karıştırdı dedi. Bactroban krem verdi 2 gün kullansın dedi . Dağılma olacakmı 2 gün sonra geçmeye başlamazsa röntgen çekeriz dedi. Enfeksiyon için kan alması gerekiyor diymi istemedi. Ben Çarşamba gidip röntgen yanında kan örneği de alın diyeyim mi ya da sizce neler yapılmalı? Ben doktora şunları da yapın diye ısrar etsem.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Röntgen mi?? Yok artık!! Mamografi de çektirin bari!!
O pembe alan, elinize daha sıcak geliyorsa; enfeksiyon var demektir. Augmentin600 şurup. Günde:2x1 ölçek başlayın. Sıcak değilse, tahrişe bağlıdır, hiçbir şey yapmayın.. Röntgenmiş!!! Pabucumun kenarı!!! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nusya Ela
Çok sağolun Kadir Bey Doktora röntgen çektirmek istemediğimi söyledim . Antibiyotik yazmak istemedi. Farklı doktora gittim. O da bir süre beklememi ergenlikte bazı kişilerde olabileceğini söyledi. Olmazsa ultrasonla bakacağını söyledi. Gerçekten ergenlikte böyle olabilir mi ve tek taraflı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Büyüme olabilir de..... Renk farkı olması tuhaf.
Renk farkı bariz ise, yakın plan resim gönderin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|