|
Kendim için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mehtap4545 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Haz 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehtap4545
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2023 Saat 09:10 |
Hocam merhaba ben kendim için danışmak istiyorum. 32 yaşında bayanım. Benim ferritinim hep çok düşük çıkıyor. 3.9 çıkmıştı sonra demir serumu takıldı bi kaç ay sonra tahlilyaptırdım bu sefer demir 32 qg/dl demir bağlama kapasitesitdbk 352qg/dl ferritin 8 ng/ml
Hemogramda bozuk değerleri yazıyorum Mchc 31.2 g/dl Mch 24.9 pg Hgb 10.4 g/dl Hct 33.3 % Eos 0.45 10*3/ul Diğer bütün değerlerim normal. Demir serumu almadan önceki tahlillerim de şöyle Bozuk değerleri yazıyorum Ferritin 3.9 Rdv cv 15.8 % Hgb 11.3 g/dl Hct 34.1% |
|
![]() |
|
Mehtap4545 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Haz 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mehtap4545
![]() ![]() ![]() ![]() |
.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben bu soruya cevap yazdim diye hatirliyorum!!!
Ferritin testi ile Anemi teshisi konulmaz. Vucuttaki demirin %70'i Hgb halindeedir,' Ferritinde ise:%14 dur. Hgb normal oldugunda Ferritinin hicbir hukmu yoktur. Ferritin: barsaktan emilen (Fe++ halindeki) demir atomlari barsak hucrelerinde (Fe+++ sekline) donustukten sonra, plasmadaki Transferrin molekulune tasir. Dolasimdaki demir, Transferrin'e baglidir. Bu demir Kemik iligi, Retikuloendoteliel sisteme tasinir. Ferritin asla "depo demiri" degildir. 1- Ayricada Ferritin seviyesini vucut ayarlar. Demir ilk alindiginda artar, fazla oldugunu anladiginda hemen Ferritin seviyesini dusurur. 2- Demir elementi mikroplar icin de cok elzem oldugu icin, enfeksiyon durumlarinda vucut demiri saklar; Hgb ve Ferritin seviyeleri duser. O yuzden atesli hastalik esnasinda yapilar kan sayimlarindan anemi degerlendirilmesi YAPILMAZ.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|