|
Kusma ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Didemira ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2023 Saat 22:02 |
Merhaba. Oğlum 3 yasinda. 3 gün önce ishal arkasından kusma ve ateş takip etti. 2. Gün iyi gibiydi. Kusma ve ishal durdu. Ama bugün tekrar ishal ve kusma başladı. İshal 1 defa oldu ama karnı çok ağrıyor. Tuvalet yapmaktan korkuyor kendini tutuyor.Ve bir şey yemek istemiyor. Ne yese şu bile içse kusuyor. Hastaneyede gitmeye korkuyorum. Hemen antibiyotik verirler diye. Hocam ayrıca burnu biraz akıyor ve öksürük var. Ama en çok mide bulantısı ve kusma kendisini cok yoruyor.:(
Düzenleyen Didemira - 12 Ağu 2023 Saat 23:02 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119052 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
SAKIN hicbir tur ishalde antibiyotik kullanmayin!
1- Bakteriel ishal: once kusmalar olur, kusma gecer ishal baslar ve bir daha kusma olmaz. Sakin ilac/antibiyotik kullanmayin. 2-3 gunde kendiliginden iyilesir 2- Viral ishal: Once kusma olabilir veya ishal ve kusma ayni anda baslayabilir. Kusma, ishalle beraber olur. 1 hafta surer. Tedavisi yoktur, sakin ilac/antibiyotik kullanmayin. Su kaybi bu tip ishallerde olur. Su kaybini onlemek icin; Emedur100 fitil kullanilabilir. Bunlarin haricinda: Tifo ishali be Kolera ishali de vardir. Bunlarda da antibiyotikler hicbir ise yaramazlar.
|
|
![]() |
|
Didemira ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eyl 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 80 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi emadur fitil aldım. Yapar yapmaz ishal olarak tuvaletini yaptı. 10 dakika sonra tekrar kustu. Gece yaklaşık 7 defa filan kustu. Şimdi uyuyor.
1.Peki gün içinde tekrar emadur fitil kullanabilir miyim 2. Fitilden sonra ishal olarak çıkması ftilin yararını azaltmış midir
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119052 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Fitilin en az 20 dakika kamlasi gerekir. Gunde:2x1 rahatlikla kullanabilirsiniz.
Hele bir uyansin bakalim durum nasil. Uykuda kusmasi olmazsa bile, iyi bir sey.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam uyandı. 1 saat icinde Tekrar 2 defa daha kustu. Hiç hali yok. Bir kaç yudum su zorla olsada veriyorum. Ama onu da çıkarıyor. .
Bugüne kadar hep sizin dedikleriniz yaptım. Çok teşekkürler. Antibiyotik hiç kullanmadı. Ateş düşürücü birkac defa. Ama şimdi çok baygın gibi ve sürekli kusuyor.hocam bir de ateşi de yükseldi ve balgamli oksuruyor Evde bactrim şurup var. Acaba kullanabilir miyim. 3 yaş 15 kilo civarı. Aç karnına verebilir miyim
Düzenleyen Didemira - 13 Ağu 2023 Saat 16:53 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bactrim'in bir faydasi olmaz, zaten omu da kusacak. Viral oldugu icin, hicbir ilac etkili olamaz.
Emedur ile kusmayi azaltmaniz bile yeterlidir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|