Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş sonrası??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş sonrası??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NagihanKY Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 323
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş sonrası??
    Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2023 Saat 08:11
Merhaba Kadir bey kızım altı yaşında ilk gün gün içinde baş ağrısı vardı akşama doğru ateşi yükselmeye başladı 39 derecelerde sabaha karşı kendi kendine düştü ikinci gün gün içerisinde hiç ateşi olmadı akşama doğru tekrar ateşi yükselmeye başladı. 3. gün doktoruna gittik boğaz ve ciğer kontrolü yaptı ikisinin de temiz olduğunu söyledi ve ateşinin üçüncü günden sonra devam ederse tahlil yaptırmamızı istedi fakat üçüncü gece ateş çıkmayınca tahlillerini yaptırmadık. Dün vücudunun boyun göğüs üst sırt bölümünde minik kırmızı döküntüler fark ettim. Önce sıcaktan mı oldu dedim çünkü ateşinin çıkmadığı gece terledi. Dün yıkadım vücudunu ara ara Gül suyuyla sildim. Şimdi sabah uyandı döküntüler biraz daha artmış. Ateşe bağlı mı acaba geçirdiği hastalık neyse onla alakalı bir şey midir? Ne yapalım bilemedik hocam boğazlar temizken strep a geçirebilir mi?
Dilinin fotoğrafını size atmıştım antibiyotik gerekebilir ateşi bi daha çıkmazsa kendi kendine iyileşmiştir o zaman gerekmez dediniz. İkinci gün dili daha temizdi. Ama ağızda odayı kaplayacak kadar kötü bir koku hiç olmadı.

Dili ilk gün böyleydi

Sonraki günler böyle

Döküntüler bu şekilde

Düzenleyen NagihanKY - 17 Ağu 2023 Saat 09:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117364
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2023 Saat 09:07
Hiçbir zaman Antibiyotik gerekmemiş.
İsilik döküntüsü. 
Genellikle, hastalığın iyileşme döneminde aşırı terme olur ve o sebeple de isilikler bu dönemde sık görülür. 
Sadece serin tutun, 1-2 günde bir duş aldırın. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2023 Saat 11:26
Anladım hocam siz ilk gün dilinin fotoğrafını atınca antibiyotik gerekebilir dediğiniz için sonra da böyle döküntü olunca strep a olabilir mi diye endişelendim açıkçası.

Bugün dili bu şekilde

Düzenleyen NagihanKY - 17 Ağu 2023 Saat 11:28
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2023 Saat 12:29
Ateş+Pas+koku; üçü beraber olacak. Tek başına paslı dil; ishallerde veya aç kalınca olabiliyor. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağu 2023 Saat 21:01
Anladım hocam sağolun. Bir de bugün saçlarını tararken kulağının arkasında iki tane yan yana ama bitişik değil sanırım hafif şişlik farkettim. Elimi kaydırdığım da anlıyorum. Hastalık öncesinde var mıydı bilmiyorum hiç farketmemiştim. Biraz endişelendim hocam yan yana iki tane olması da canımı sıktı. Daha yaşına girmeden 6. hastalık geçirmişti o zaman da kulak arkasında böyle bir şey olmuştu ama o zaman bir taneydi şişlik.

Düzenleyen NagihanKY - 17 Ağu 2023 Saat 21:10
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2023 Saat 09:37
Önemi yok. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NagihanKY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2023 Saat 07:57
Hocam merhaba
10 gün önce kızım(6 yaş) 2 gece ateşlenmişti size burdan yazmıştım. Dün gece yine ateşlendi ağrısı sızısı yok ama boğazına baktığımda kırmızı döküntü gibi bir şey gördüm. Bu kırmızı minik noktalar damağında ve boğazında var.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2023 Saat 08:24
DİLİ PEMBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
ANTİBİYOTİK GEREKMİYOR.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.