|
Wbc yüksekliği lösemi midir? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
umrandalkiran ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eki 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı umrandalkiran
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eki 2023 Saat 23:55 |
Merhaba hocam kusura bakmayın bu saatte sizi rahatsız ediyorum ama çaresiz kaldım internetten biri size yazmamı söyledi. 2 ay önce kansızlığımdan dolayı ilaç kullanmak için tahlil verdim. Tahlil sonucunda wbc 13.9 ve plt 670 çıktı. 1 ay demir ilacı kullanıp tekrar kan tahlili verdim. Plt 500 düşmüştü ama wbc 13.9 a yükselmişti. Hematolojiye yönlendirildim orada tekrar kan verdim wbc bu sefer 12.7 ye düşmüştü plt aynı seviyelerdeydi. Neu da çok az yüksek çıkmış.
Periferik kan yayması yapıldı. Sonucu şu şekilde geldi: "Eritrositlerde anizositoz(+) Lökosit formülü hemogramla uyumlu, atipik hücre görülmedi. Granülositoz(+). Trombositler sayıca artmıştır. Trombositler sayıca yeterlidir." Doktor benden ultrason da istedi hepsinin sonucu için gittiğimde bana pek bilgi vermedi ultrasonumda dalak büyümesi olup olmadığını veya herhangi bir sorun olup olmadığını söylemedi Benden genetik test istedi. Moleküler translokasyon analizi, t(9,22) (q34;q11.2) BCR-ABL Mbcr p190 FISH, t(9;22) (q34;q11.2) BCR/ABL(standart) bu testleri istemiş. E- nabızda gördüm doktor bana bilgi vermedi bu konuda. 2016 dan beri kan tahlili veririm 14-15 defa kan tahlili verdim kansızlığımdan dolayı. WBC bazen normal değerlerde çıkmış bazen yükselmiş ama aşırı yükselme değil 12 13 civarlarında yükselmiş. Doktorun istediği genetik testin lösemi hastalığıyla ilgili olduğunu öğrendim hocam ama merak ettiğim WBC değerlerim doktorun söylediğine göre sınırda 50 bin 60 bin çıkıyormuş genelde. ben de biraz bakındığım kadarıyla lösemi hastalarında WBC değerinin kat kat fazla çıktığını okudum. Merak ettiğim şey şu bu değerler lösemiyi işaret eder mi? Yani wbc değerim kml den süphelenilecek bir yükseklikte mi acaba?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118109 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Telefondan cevap yazmistim!!
Tekrar ederse; Birkac yerden sorulan sorulari siliyorum. O doktor assagilik bir sahtekar sizi dolandirmis.. Anemi icin bu degerlere BAKILMAZ!! Tam dolandirici!! Kesinlikle Losemi yok, suphesi dahi YOK!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|