Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yabancı cisim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yabancı cisim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mertoglan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yabancı cisim
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2024 Saat 20:22
Hocam merhaba daha önce mutlaka belirtmişsinizdir ama sizden bir daha rica edecegim, akciğere yabancı cisim kaçması nasıl kendini belli eder ? örnek olarak
Mutlaka ateş olmalimi?
Ventolin tarzı nebul ile rahatlama olurmu?
Sadece öksürük bu konuda yeterlimi yoksa mutlaka nefes problemi de olurmu?
Nefes problemi nasıl olur ? Boğulur tarzdami yoksa bronşite veya astıma mi benzer? 
Kuru öksürük mu olur islakmi?
Yabancı cisim aylarca durabilirmi? 
Hicmi rahat nefes almaz mesela hepmi hırıltı olur?
Kısaca hocam bizi bilgilendirin lütfen , teşekkür ediyorum 🙏

Düzenleyen Mertoglan - 01 Oca 2024 Saat 20:30
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118514
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2024 Saat 20:50
1- Ates; ancak cok sonra, iltihaplanma basladiginda cikar! 
2- Akcigerlere kacma sonucu iki durum vardir:
 a) Kismi tikanma varsa: Nefes alip-verirken, dusuk sesi gibi ses duyulur.
 b) Tam tikanma varsa, o bolgede akciger sesleri alinamaz. 
3- Evet, aylarca durabilir.
(Seneler evvel, benim "Yabanci cisim var" dedigim ve hastaneye gonderdigin bir hastayi "YOK" diyerek eve
 gondermisler ve 2 ayi geckin bir zaman sonra, aile ellerinde bir kirik bir parca  Antep fistigi parcasi ile 
geldiler..)
Cocuk siddetli bir oksuruk sonrasi kendisi cikarmis!! 
Akcigerlere kacan HER cisim, Ronrgende GORULMEZ!! Sakin Turk doktorlarinin Rontgen cekip de "YOK" 
dediklerine inanmayin. Kesin teshis:
1- Akcigerlerin IYI dinlenmesi ile anlasilir ama devir o kadar kotu ki,  dogru durust Akciger seslerinden 
anlayan doktor bulmaniz, mucizedir! 
2- Bronkoskopi yapilmasi gerekebilir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2024 Saat 03:20
Yukarı Dön
Mertoglan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Oca 2024 Saat 21:34
Peki hocam akcigerine bişey kaçan çocuğa ventolin verildiğinde hırıltı gecermi? 
Hepimizin çocukları var ve aylarca öksüren  , hırıltı devam eden cocuklar var. Nasıl ayiracagiz bu belirtileri , dediğiniz belirtiler normal bronşit ve basit grip vakalarında da sürekli oluyor .
 Mesela sürekli gicik şeklinde öksüren ve kuru veya ıslak oksurugu olan bir çocukta nefeste ıslık sesi yok ise yabancı madde yok diyebilirmiyiz?
Dinleyip anlayacakta doktor yok diyorsunuz. Bu belirtileri gosteren çocukların hepsine kamera ile mi baktiralim?

Düzenleyen Mertoglan - 01 Oca 2024 Saat 21:42
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118514
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2024 Saat 03:27
Ventolin verildiginde, bronslar genisler ve cisim daha alt kisimlara iner ve cikarilmasi dah guc hale gelir!!
Aylarca suren "hiriltilar" Turk doktorlarinin eserleridir. Verdikleri Astim ve kortizonlu spreyler ile cocuklarin
 canlarina okurlar! Turk doktor akli ile oksuren cocuklara VENTOLIN VERMEYIN!! Bu salakligi uygularsaniz,
kendiniz cekersiniz. Yazilarimi okuyun ve salak doktorlarin sacmaliklarini bana "soru" iye sormayin!
Ben biliyorum, onlarin ne kadar salak olduklarini!!
Devamli oksuruyor diye; yabanci cisimden suphe edilemez!! Boyle sacma sey olmaz..
Nefes borusuna yabanci cisim kacan cocuk, son derecede sidderli bogulur gibi oksuruk krizleri gecirir. 
Anlasilan bu Turk doktorlarinin fazlaca etkisi altinda kalmissiniz.
Sakin bunlarin dedikleri hicbir seye kanmayin. Onlarin butun dertleri, sizleri korkutup dolandirmaktir. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.