Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Esansiyel tremor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Esansiyel tremor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 278
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Esansiyel tremor
    Gönderim Zamanı: 20 Oca 2024 Saat 22:33
Iyi günler Kadir bey. 18 yaşında 185 cm boyunda ve 50 kg. oğlan .Gecen yil sinav dönemi idi cok fazla sitresli idi. Kilo almadığı icin doktora götürdük butün kan degerlerine baktırdik sizede atmıştım  normal demiştiniz. Burdaki doktorda ayni sizin gibi sorun yok psikiyatriye götürun dedi. Fakat çocugu bir türlü ikna edemedik. Sonra cocuk doktoru  esansiyel tremor olabilir dedi. Elleri  titriyo birşey yaparken. Bişeyim yok dedi  ve başka bolüme gitmek istemedi. Şimdi ise ehliyet için sınavda bir türlü arabayı kullanamiyo. Sinav aninda ayaklari titriyomuş. Sizden  nere gitmemiz gerektiğini ogrenmek için yaziyorum. Psikolojiyeme yoksa nörolojiyemi gidelim.  Çocuk icine kapanik . Pek sosyal olmayan bir çocuk.
Yardimınıza ihtiyacim var.Bir türlu ikna edemiyoruz.Doktor için.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117415
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2024 Saat 02:15
ONCE bir Dahiliye Doktoru gorsun.
1- Hipertiroidi olabilir. Boyu normalin ustunde oldugu halde, kilosu AZ! 
2- Seker yuksekligi olabilir.
3- Esansiyel tremor, Parkinsonizm gibi hastalikar bu yaslarda OLMAZ! 

NOT: Gece calisabilmek icin, kahve tuketimini arttirdi ise, kahve de yapabilir, o zaman sadece kahve, cay,
 cukulata gibi uyaricilari birakmasi yeterlidir. 

Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2024 Saat 09:54
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2024 Saat 10:09
Bu arada hic cay , kahve ve gazli icecek tüketmez .sadece su ve ayran. Ve evde sıktığım meyve suları(portakal,nar).çikolatada tüketir ama cok fazla değil. Çok hareketsiz ve gece gec yatıyor okul olmadığinda ise sabahta gec kalkıyo.cok az yemek yer.yemek secer ve bilgisar basinda cok vakit geçiriyor. Bu yılda universitede bilgisayar okudugu icin oda ustune tuz biber oldu şimdi hic başından kalkmıyor.Bu ýilda okul yordu açikcası  hazırlıgi atlayip direk 1. Sınıfa başladi.Gecen yil sınava hazırlik bu yılda okul huc dinlenemedi cocugum.Çok aniden sinirleniyo.Heryıl götüruyorum doktora cevre baskısından bu çocuk cok zayıf biseymi var diye söylüyorlar. Her gittiğimiz doktor spor ve yuzme oneriyo .Ama çocuuga yaptiramiyoruz.
Kusura bakmayin uzun oldu.Ne yapacağımi şaşırdim. Bizimle hicbirseyini paylaşmiyo birde yetmez gibi sağlıgından olmasindan korkuyorum.
Yukarıdaki testlerde eksik bir sey varsa hocam söyleyin yaptıralım.Şimdiden size çok tesekkur ederim iyiki varsiniz.

Düzenleyen Can Ege - 21 Oca 2024 Saat 17:00
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117415
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2024 Saat 19:48
1 ay evvel, Enfeksiyoz Mononukleoz denilen viral bir hastalik gecirmis.  
Bu hastalik nadiren; "Alice in Wanderland" denilen bir araza sebep olabiliyor. 
Denemek icin, 1 hafta yatmadan once 2 olcek Atarax surup icirin, sonucu yazin.
Seker veya Hipertiroidi yok! 
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2024 Saat 00:57
Iyi gunler Kadir bey. Tekrardan sizi rahatsiz ediyorum. Eşim ne olur ne olmaz diye oglanı dun noroloji doktoruna(prof) göturdu.Doktor dun muayene etmis ve orda kagıt üzerine şekil cizdirmış. Titremis elleri çizerken. Emar istemiş

Düzenleyen Can Ege - 29 Oca 2024 Saat 23:51
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Oca 2024 Saat 01:02
Size guvenim sonsuz. Sizin sayenizde gecen yil kucuk oğluma paket paket havalar astim ilaclari vermekten kurtardiniz bizi. Siz olmasa idiniz biz ilac bagımlisi olacaktik. 2 prof da bize astim dedi. Cocuga kotuluk ediyonuz dedi. Direndim. Bu ýıl küçuk oğlum 1. Sınifa basladi ve eylulden beri 8 kete hasta olduk ve hicbir tikanma dahi olmadı. Evet hasta oluyoruz ama sayenizde evde atlatiyoruz
Lafin kisacasi yardimci olursanız sevinirim. Sağlıkli günler dilerim.

Düzenleyen Can Ege - 29 Oca 2024 Saat 23:50
Yukarı Dön
Can Ege Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Can Ege Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Oca 2024 Saat 23:59
Hocam tekrardan iyi gunler .emar sonuclari bugun cikti. Doktorla görüşmüşler. Temiz demis. Cok fazla sinüzütüvar demis. ( bu arada her sabah burnu dolu bir sekilde uyaniyor)Birde dideral 40 mg ilaç vermis. Gunde bir tane sabah akşam yarim olarak .1 ay sonra kontrol icin çağırmış. Acaba bu ilac kullanmasında sakınca varmı? Eşim icirdi bir doz , yarin ehliyet icin araba surme dersi var. Faydası olurmu?iinternette  ilacin yorumlarinda cogunlugunda gencler sinav donemi kullaniyormus oyle okudum.
 Birde hocam bu sinüzut icin  illadin damla kullana bilirmiyiz?
Simdiden cok tesekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.