Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerji mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Alerji mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Victoria26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Victoria26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Alerji mi?
    Gönderim Zamanı: 22 Oca 2024 Saat 23:37
Merhaba hocam; tesadüf eseri bu formu buldum. İyi ki karşıma çıktınız. 2 buçuk aylık bir kızım var sadece anne sütüyle besleniyor. 1 aylıkken burun akıntısı öksürük ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurduk çocuk doktoru muayene ettikten sonra bronşit diyerek yatış verdi 10 gün hastahanede kaldık. bu süre zarfında bebeğime sürekli nebülle hava verildi tabiki antibiyotikte. Hastahanede kaldığımız sürede bebeğimin kakası sümüklenmeye başladı. ben ilk olarak antibiyotikten olabileceğini düşündüm. Şimdi ise sümüklü kaka devam ediyor kusma dirençli pişik süt alerjisi olabilir mi antibiyotikler alerjiyi tetiklemiş olabilir mi? Sizin gibi tecrübeli bir hocanın görüşlerini almak beni çok mutlu eder. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2024 Saat 02:47
1- Ilk 1 yas icinde, anne karninda iken gecen antikorlar sayesinde bebeklerde antibiyotiklik durum OLMAZ!
Sizi dolandirmislar! Tahliller elinizde ise, WBC degerine bakin, 17'nin altinda oldugnu gorursunuz. 
2- Evet, bu yasta antibiyotik verilen cocuklarin barsak floralari bozulur!! 
3- Sut allerjisi diye bir sey yoktur, sur proteinini hazmedememe durumu vardir.
4- Bir insan; hic karsilasmadigi bir maddeye karsi ASLA Allerjik reaksiyon gosteremez!! 
Turk doktor palavralarina kanmayin. 

Hicbir ilac kullanmayin, anne sutune devam edin.
Cok yerse de; sumuksu kaka olur. Kilosuna bakin. Asiri kilo aliyorsa, cok yedigi icin oluyordur. 
Yazarlar kismindaki makalelerimi ve Forum kismindaki yazilarimi okuyun. 
Yoksa ilerde sizi daha cok dolandirirlar. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Oca 2024 Saat 02:48
Yukarı Dön
Victoria26 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Victoria26 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2024 Saat 08:22
Evet hocam wbc değeri hiç bir zaman yükselmemiş. WBC değerdi 11 Yani bu durumda benim süt diyeti yapmama gerek yok mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119797
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Oca 2024 Saat 18:26
Yok! Diyet yaptiniz da NE degisti? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.