Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Takilmali miyim?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Takilmali miyim?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22 May 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 412
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Takilmali miyim?
    Gönderim Zamanı: 06 Şub 2024 Saat 09:37
Hocam 3.5 yaşındaki oğlumla ilgili cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Göz teması kuruyor, komutları alıyor abileriyle oynamak isterse oynuyor, birkaç kelime söylemeye başladı televizyonda izlediklerine tepki veriyor bizimle isaretlerle de olsa anlaşıyor. Otizm şüphesi kalmadı bende. Peki onun dışında benim dikkatimi şu çekiyor. Düz bir hat boyunca gözlerini soldan sağa kaydırıp 180 derec3 neredeyse takip ediyor. Halıda ya da park yatakta dönerken de bunu yapıyor kısa sürüyor.  Ve televizyon izlemeyi çok çok azalttik. 2 aydır hic yoktu, 1 haftadir akşamları yatmadan bizimle birlikte izliyor. Konuşmadığı icin mi ben bu davranışlara takıldım, çocuk sıkıldığı için mi yapiyor yoksa goz ardı etmeli miyim? Çok teşekkürler vakit ayırdığınız için.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 122337
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2024 Saat 18:58
Cocuklar; illaki 1 yasinda konusacaklar diye bir sey YOK! 4 yas bitene kadar hic konusmayabilirler! 
Sakin, "konusmuyor" diye, Turkiye bir yerlere GITMEYIN!!
Yukarı Dön
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22 May 2014
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 412
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2024 Saat 20:37
Hocam 10 yildan fazladır ayni sehirdeyim, 10 yaşında en büyük oğlum. Ben inanın burdaki çocuk doktorlarinin ismini bile bilmem. Ben hep size danistim sordum, hep yol gosterdiniz. 3 oğlum da birbirinden çok farklı, en küçük  oğlum tam bir ağır vasıta, hem fiziken hem gelişim basamakları anlamında. Ortanca oğlum 2 yaşından itibaren konuştu her anlamda turbo motor takmış gibi çok hızlı ilerliyor. Aralarında 15 ay var en küçükle. Istiyorum ki en küçük oğlum da topuklarına bassın, konuşsun.. bu anlamda bir ara mantıklı ve sağlıklı düşünemediğim bir dönemde soru yağmuruna tutmuş olabilirim. Vaktinizi çok aldım, hakkınızı helal edin. 
1----    4 yaşına kadar konuşma konusunda ilerlemesini gozlemlemeye devam edeceğim, bolca konuşuyoruz evde. 
2----    Parmak ucuna gelince bazı çocuklar böyle basabiliyor ortopedi muayenesinde bir problem olmadığı söylendi zaten isterse basabiliyor alışkanlığı zamanla kendi bırakacak.( Bizim problemimiz bot da giydirsek ayağına ayakkabiyi tam oturtamadigimiz icin topuklar yukarida kalinca 3 5 adim sonra çıkıyor ayagindan.)
3--- yaptığı davranışlara vs takilmayayim eglendigini düşünüyorum her davranışa anlam yüklemeye gerek yok.

Bu 3 maddede doğru yolda mıyız hocam? 
Allah bir değil bin kere razı olsun. İyi ki varsınız. 


Düzenleyen mevsimrüzgarı - 06 Şub 2024 Saat 21:10
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 122337
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Şub 2024 Saat 22:44
Dogru yoldasiniz. Sakin sahtekar doktorlarin yalanlarina kanmayin. 
ilk cocuktan sonra doganlar, sansli cocuklardir! Buyuk olan tarafindan egitilirler ve herseyi daha erken
 yaparlar. 
Prof. Dr. Atalay Yorukoglu'nun; "Cocuk Ruh Sagligi" kitabini (Is bankasi yayinlari) okuyun. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.