Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gfr dusuklugu annem
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gfr dusuklugu annem

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gfr dusuklugu annem
    Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 00:59
https://hizliresim.com/nlq7b4k
Hocam merhaba
Sizin yorumlariniz cok kiymetli. Bu yuzden yaziyorum.
Annem 62 yasinda. Herhalde 20 seneye yakin kolsisin kullaniyor. Atesli siddetli karin agrisi oluyordu.3gun surup kendiliginden geciyordu. Agri kesici vs hic birsey fayda etmezdi. Kolsisinle kontrol altina alindi. Bazen ataklari oldu ama siddetli degil. Bazen 1 agrisi olunca 3 hapa kadar cik demisti doktor. Genetik test yapilmadi. Teyzelerimde kuzenlerimde genetik test yapildi hepsinde fmf mevcut. Kiminde hastalik belirtisi var kiminde yok. Tesadufen acildeki iyi bir doktor fmf teshisi koyuyor. Bu yuzden apandisiti bile gitti.
(Annem hiper tansiyon ilaci aliyor kolsisin aliyor. Midesine dokunuyor diye senelerdir mide koruyucu iciyor)
20 gundur annemin bobrek bosluk karin agrisi vardi. Romatoloji jinekolog gastroloji hepsine gitti. Şu agrisina kimse bisi yapmadi.
Romatoloji genetik test yaptirmadan kim sana ilac verdi demis. 15 gun sonra teste cagirmis. Dosyalarini topla gel demis.
Gastroloji endoskopi kolonoskopi demis ama 6 ay sonraya gun vermis. Daha once bagirsaginda polip vardi. Birsey yapilmadi  5 sene olmustur.
Jinekoloji hafif bir iltahap var demis 3 gunluk trivag diye ovul vermis. Kadin ilk gittiginde tahlil vermisti. Ben kendimce yorumladim urolojiden  randevu aldim.
O da tekrar kan idrar tahlili almis 4 gun sonra gel demis.
Sizin yazilariniza baktim yaban mersini bol su dedim. Yani tahlile bakip onereceginiz birsey olurmu acaba. Tahlilleri link olarak ekleyebildim.
Gfr 83 den 68e dusmus 4 gunde .bunun bir anlami varmi. Boyu 1.58. Sizden anladigm kadari ile boy olcume ile yapiliyor. Boy falan olculmedi. Simdiden tesekkur ederim

Birde ablam cok sik tonsilit oluyor bademciklerin curumus artik aldir demis doktor. Buna bagli antibiyotik kullanimi vs.  Fmf icin genetik test almislar. Kardeslerin ve yegenlerinde test yaptirsin demisler. Gerek varmi. Suan semptomumuz yok.
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 01:03

Tahlil resmi sanirim acilmiyor. Tekrar yukledim

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 05:32
1- IYE yok, sakin antibiyotik filan verirlerse kullanmayin. 
2- Idrardaki farkli degerler, disardan bulasmaya bagli!!! Idrar ornegi verirken, iyi temizlik YAPILMAMIS!! 
Ya dikkate almayin, ya da baska yerde dogru durust bir "Alt temizligi" yaptiktan sonra, ARA IDRARINI verin!!! 
3- GFR'e SAKIN inanmayin, bu pustlugu cok sik yaparak aileleri dolandiriyorlar!! 
Ne tesaduf, herkesde 1.73 metre kare bulunuyor!! Belliki popolarindan uyduruyorlar! 
4- Bu gibi hastanelerde, doktor ve Laboratuvar, CETE halinde calisirlar, dikkatli olun! 
5- FMF'in en GARANTI teshis yontemi; Colchium kullanmaktir!! Gen testleri guvenilir degillerdir!!! 
Isbati; akrabalarinizin hepsinde gen testi:(+) oldugu halde bazisi hasta bile degil! 
6- " Romatoloji genetik test yaptirmadan kim sana ilac verdi demis."
7- Teshisi kendisi koyamadi ya!!! Kiskancligindan geberecek! 
8- Kolonoskopi yapilabilir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Şub 2024 Saat 05:34
Yukarı Dön
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 22:20
Hocam cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Idrar kulturunde e.coli 100.000 uzeri olmasinin bir anlami var mi?  O da bulas sebebi ile mi oluyor. Eger bununla ilgili yaziniz varsa henuz okumadim ozurdilerim. 
Her iki tahlilde devlet hastanesinde farkli ilcelerde yapildi. 
Kolonoskopi icin erken tarihe cekmeye calisacagiz.
Yukarı Dön
Parolaben Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 202
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Parolaben Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 23:33
Kusura bakmayın konunuza girdim.ama  , eşime de fmf teşhisi kondu. Bizim gfr düşüklugu nedeniyle nefrolojiye sevk edilmesiyle kondu fmf teşhisi. Nefroloji uzmanı , fmfin tedavi edilmediği takdirde böbreklerde de akut olarak yetmezlige neden olabileceğini söylemişti. Kolsisin başlayınca böbrek değerleri de yükseldi. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117422
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 03:35
Her ne tesaduf ise; ne;99,999, ne de;100,001 cikar!!!! Daima; 100,000 !!! 
Bunlar sahtekar doktor-laboratvuvar isbirligi ile olan dolandiriciliklardir!! 
Bu laboratuvara, "idrar gorunumlu"  sulandirilmis cay gonderin, onda bile Lokosit gorurler. Isin raconu 
boyledir!! 
SAKIN Turkiye'deki GFR degerlerine inanmayin. Bu olcumun dogru yapilabilmesi icin, laboratuvarda boy-kilo olcumu 
olcumu yapilmasi, cinsiyet ve yasa gore ayar yapilmasi sarttir!!! 
Yani herkesin degeri  " mL/dakika/1.73 metre karemi dir? 
Ayrica da; bobrek yetmezligi varsa; "Kreatinin" NIYE NORMAL???? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2024 Saat 03:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.