|
Gfr dusuklugu annem |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aselglz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 00:59 |
https://hizliresim.com/nlq7b4k
Hocam merhaba Sizin yorumlariniz cok kiymetli. Bu yuzden yaziyorum. Annem 62 yasinda. Herhalde 20 seneye yakin kolsisin kullaniyor. Atesli siddetli karin agrisi oluyordu.3gun surup kendiliginden geciyordu. Agri kesici vs hic birsey fayda etmezdi. Kolsisinle kontrol altina alindi. Bazen ataklari oldu ama siddetli degil. Bazen 1 agrisi olunca 3 hapa kadar cik demisti doktor. Genetik test yapilmadi. Teyzelerimde kuzenlerimde genetik test yapildi hepsinde fmf mevcut. Kiminde hastalik belirtisi var kiminde yok. Tesadufen acildeki iyi bir doktor fmf teshisi koyuyor. Bu yuzden apandisiti bile gitti. (Annem hiper tansiyon ilaci aliyor kolsisin aliyor. Midesine dokunuyor diye senelerdir mide koruyucu iciyor) 20 gundur annemin bobrek bosluk karin agrisi vardi. Romatoloji jinekolog gastroloji hepsine gitti. Şu agrisina kimse bisi yapmadi. Romatoloji genetik test yaptirmadan kim sana ilac verdi demis. 15 gun sonra teste cagirmis. Dosyalarini topla gel demis. Gastroloji endoskopi kolonoskopi demis ama 6 ay sonraya gun vermis. Daha once bagirsaginda polip vardi. Birsey yapilmadi 5 sene olmustur. Jinekoloji hafif bir iltahap var demis 3 gunluk trivag diye ovul vermis. Kadin ilk gittiginde tahlil vermisti. Ben kendimce yorumladim urolojiden randevu aldim. O da tekrar kan idrar tahlili almis 4 gun sonra gel demis. Sizin yazilariniza baktim yaban mersini bol su dedim. Yani tahlile bakip onereceginiz birsey olurmu acaba. Tahlilleri link olarak ekleyebildim. Gfr 83 den 68e dusmus 4 gunde .bunun bir anlami varmi. Boyu 1.58. Sizden anladigm kadari ile boy olcume ile yapiliyor. Boy falan olculmedi. Simdiden tesekkur ederim Birde ablam cok sik tonsilit oluyor bademciklerin curumus artik aldir demis doktor. Buna bagli antibiyotik kullanimi vs. Fmf icin genetik test almislar. Kardeslerin ve yegenlerinde test yaptirsin demisler. Gerek varmi. Suan semptomumuz yok.
|
|
![]() |
|
Aselglz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tahlil resmi sanirim acilmiyor. Tekrar yukledim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- IYE yok, sakin antibiyotik filan verirlerse kullanmayin.
2- Idrardaki farkli degerler, disardan bulasmaya bagli!!! Idrar ornegi verirken, iyi temizlik YAPILMAMIS!! Ya dikkate almayin, ya da baska yerde dogru durust bir "Alt temizligi" yaptiktan sonra, ARA IDRARINI verin!!! 3- GFR'e SAKIN inanmayin, bu pustlugu cok sik yaparak aileleri dolandiriyorlar!! Ne tesaduf, herkesde 1.73 metre kare bulunuyor!! Belliki popolarindan uyduruyorlar! 4- Bu gibi hastanelerde, doktor ve Laboratuvar, CETE halinde calisirlar, dikkatli olun! 5- FMF'in en GARANTI teshis yontemi; Colchium kullanmaktir!! Gen testleri guvenilir degillerdir!!! Isbati; akrabalarinizin hepsinde gen testi:(+) oldugu halde bazisi hasta bile degil! 6- " Romatoloji genetik test yaptirmadan kim sana ilac verdi demis." 7- Teshisi kendisi koyamadi ya!!! Kiskancligindan geberecek! 8- Kolonoskopi yapilabilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Şub 2024 Saat 05:34 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cevaplariniz icin tesekkur ederim.
Idrar kulturunde e.coli 100.000 uzeri olmasinin bir anlami var mi? O da bulas sebebi ile mi oluyor. Eger bununla ilgili yaziniz varsa henuz okumadim ozurdilerim. Her iki tahlilde devlet hastanesinde farkli ilcelerde yapildi. Kolonoskopi icin erken tarihe cekmeye calisacagiz.
|
|
![]() |
|
Parolaben ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Kas 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 202 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Parolaben
Kusura bakmayın konunuza girdim.ama , eşime de fmf teşhisi kondu. Bizim gfr düşüklugu nedeniyle nefrolojiye sevk edilmesiyle kondu fmf teşhisi. Nefroloji uzmanı , fmfin tedavi edilmediği takdirde böbreklerde de akut olarak yetmezlige neden olabileceğini söylemişti. Kolsisin başlayınca böbrek değerleri de yükseldi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her ne tesaduf ise; ne;99,999, ne de;100,001 cikar!!!! Daima; 100,000 !!!
Bunlar sahtekar doktor-laboratvuvar isbirligi ile olan dolandiriciliklardir!! Bu laboratuvara, "idrar gorunumlu" sulandirilmis cay gonderin, onda bile Lokosit gorurler. Isin raconu boyledir!! SAKIN Turkiye'deki GFR degerlerine inanmayin. Bu olcumun dogru yapilabilmesi icin, laboratuvarda boy-kilo olcumu olcumu yapilmasi, cinsiyet ve yasa gore ayar yapilmasi sarttir!!! Yani herkesin degeri " mL/dakika/1.73 metre karemi dir? Ayrica da; bobrek yetmezligi varsa; "Kreatinin" NIYE NORMAL????
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2024 Saat 03:37 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|