|
Dalak büyümesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zey_nep ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 265 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Şub 2024 Saat 00:08 |
Hocam kokay gelsin, dalak büyümesini elle muayenede anlabilir miyim? Oğlum 3,5 yasinda sol kaburga altina bastiriyorum yumusak batiyor, sağ tarafa hafif elle muayene ile bastiriyorum diğer taraf gibi yumuşak degil. Anlasilabilir mi ya da şişiyor mu büyümüşse. Bi korku sardı beni anlamsiz bir sekilde. Lenflerden dolayı. Kafasini çarpmışti, kuzeni ile aynı yastalar, kuzeninin morlugu gecti kafasindaki oglumun ki on gün oldu geçmedi. Bugun hafif gecmeye başladı. Kan bozukluğu mudur morlugjn hemen gecmemesi..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117931 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben anlarim.. "Palpasyon ve/veya Perkusyon" ile anlasilir.
Dalak; SOLDA, Karaciger SAGDA dir! Morluk; "kan bozuklugu" degil! Carptigi bogedeki damarlanma farkli oldugu icindir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|