Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hırıltılı solumum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Hırıltılı solumum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 134
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Hırıltılı solumum
    Gönderim Zamanı: 27 Şub 2024 Saat 00:04
Merhaba hocam 3 yasinda çocugum burun akintisi ve oksurugu var. Hiriltili solunum var. Bronjit oldu sanirsam. Ateş yok. Burnu iki gun once su gibiydi simdi koyulasmaya basladi hafiften ama hiriltili solunumu var. Ne yapalim hocam. rontgen çekildi. Cortair ve rontokol yazildi. Antibiyotik olarak klamer baslayalim dedi. 

Düzenleyen kaytug - 27 Şub 2024 Saat 16:55
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117073
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2024 Saat 19:34
SAKIN,SAKIN, bir kortizon olan; "Cortair" KULLANMAYIN. 2-3 gun sahte bir iyilik hali yaratir, ondan sonra
 cocuk cok kotu carpilir! Kortizon etkisi ile bagisiklik ve oksuruk baskilanir, mikroplar akcigerlere inerler! 
Sakin bunun gibi assagilik sarlatanlara kanmayin! 
"Ronkotol" Astim ilaci!!!  NE ALAKA!! Ayrica bu ilacin icini okuyun! Bu yasta KULLANILMAZ!! Belli ki, salagin
teki, yazdigi ilacin icini bile okumamis! 
Turk cocuk doktorlari son derecede CAHIL olduklarinda, asla Grip teshis etmezler, astim ilaclari verirler.
Bu assagilik doktorlarin ne maksatla bunlari yaptigini anlamak icin: "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi okuyun.

Yukarı Dön
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2024 Saat 19:36
Peki hocam rontgeni gordunuz. Nedir durum.hicbirsey kullanmayalim mi.hem cortair hem de rondokolu kestim Ne kullanalim.rontgene gore bronsit dedi doktor,cigerlere inmis .sirttan dinledi.cigerleri temiz dedi. Ben hiriltili nefes aliyor dedim ozaman akciger rontgeni bakalim dedi bakti. Bronşit zature dedi.

Düzenleyen kaytug - 28 Şub 2024 Saat 00:02
Yukarı Dön
BİLGİN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 102
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı BİLGİN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 16:23
ilk defa bir doktor dedi ki ateş solunum sıkıntısı gibi arazlar yoksa ciğerden gelen ses zatürre olabilir fakat viraldir bol su iç kendi geçer dedi antibiyotik vermedi bu yaklaşıma görüşünüz nedir hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 19:50
  "rontgene gore bronsit dedi doktor,cigerlere inmis .sirttan dinledi.cigerleri temiz dedi. "
Bildigin salak!! Bronsit ve Astim'in Rontgen bulgusu yoktur! 
- Astim oldugunda; solunum sayisi artmaz! Nefes verme sikintilidir! 
- Zaturre olsa, solunum sayisi dakikada 60 ustu olur! Gerisi hikayedir! 
Turk doktorlarinin; Akciger seslerini tanimak gibi bir becerileri yoktur!! Daha dogru durust, "Akciger seslerine"
isim bile veremezler. Krepitan, Ronflan ve Sibilan sesler nedir, haberleri bile yoktur! 
Yok; "kaba raller" varmis, yok; "hisirtili solunum" varmis, yok; "rokus duyuluyormus"!! Uydur babam, uydur!

Turk doktorlarini cidiye almayin. 
Yukarı Dön
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 21:24
Bugun baska bi doktora goturdum. Alerjik astim bronsit dedi.nefes verme sikintili derken nasil yani hocam..??  nefes verirken hirilti cikiyordu.nefes alip vermesi hizliydi.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2024 Saat 02:44
Nefes alma RAHAT ve kisa sure de... Nefes verme sikinti ve daha UZUN surede. 
Yukarı Dön
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Şub 2024 Saat 03:12
Yok hocam oyle degildi. Nefes alirken de verirkende ayni  hizdaydi .nefes verirken uzun degildi. Nefes aldigi hizdaydi.nefes verirken hirilti vardi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.