Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çölyak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çölyak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mhtpdmrcn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 60
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mhtpdmrcn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çölyak
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2024 Saat 12:52
Merhabalar 14,5 aylık bir oğlum var boyu 80 cm kilosu 11 kg. 6 aylıkken kakasında gördüğüm mukus ve kan sonucu alerji testi yaptık ve süt ürünlerine alerjisi çıktı. 1 aylık bir diyet süreci sonrası yavaş yavaş açtık aylarca sorunsuz peynir ve yoğurt hatta fırınlanmış süt ürünleri tükettik ancak 1 ay önce bebeğimin kakasında mukus olmaya başladı. Doktor bağırsak enfeksiyonu olduğunu söyledi flyger diye bir ilaç kullandık ertesi gün geçti. İlaç bitikten bir hafta sonra mukus yenileyince bu sefer alerjidir diyip 160 küsür parametrelik bir alerji testi yaptı. Hiçbir şeye alerjisi çıkmayınca bu sefer de çölyak olabilir diyip onun testini yaptı ve çıkmasına daha 2 hafta var. Kendimi yiyorum hocam korkudan. Ne olur bana bi akıl verin. Enfeksiyon tam temizlenemediğinden yenilemiş olabilir mi mukus ? Kadir Tuğcu hocam sizin fikirlerinize ihtiyacım var  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120120
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2024 Saat 19:02
    " bu sefer alerjidir diyip 160 küsür parametrelik bir alerji testi yaptı. Hiçbir şeye alerjisi çıkmayınca bu
 sefer de çölyak olabilir diyip onun testini yaptı "
Goruyorsunuz degil mi, Turk doktorlarinin ne kadar cahil ve aciz olduklarini!!
Bilemedikleri her seyi "Allerjiye" baglarlar!! Olmadi "Coliak"!!

Cocugunuzda; 4cm boy, 1 kilo agirlik fazlasi var ve bu ahmak, hala "Coliak" ariyor!!! Daha cok arar!! 
"Enfeksiyon tam temizlenememis" diye bir sey YOK!  Yeniden mikrop bulasiyor olabilir, o dahi supheli!!

Tek basina kakada "mukus" olmasinin HICBIR ANLAMI YOKTUR!! Dizanterilerde DAIMA; sancili-ikintili bir
donemin arasindan, bu sekil AZ MIKTARDA mukuslu bazen kanli kaka gelir.
Sakin Turk doktorlara inanmayin, hicbir konuyu tam olarak bilmezler! 

Sanci olmadan bu sekilde kaka olmasi asiri yediginde veya kalorisi yuksek gida aldigida olur! 

6 aylik ikenki kilosuna BAKIN! 7.8 kilodan fazla idi ise; kesin cok yedigi icin olmustur, yoksa kilo kaybi 
olurdu! 
Turk doktorlarinin en sevdigi palavralardan biri ilan,  "sut allerjisine" de inanmayin. Siz diyet yaptiginiz
 icin sutunuz azaldi ve kaka duzeldi!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Mar 2024 Saat 19:04
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mhtpdmrcn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2024 Saat 19:11
Sayın hocam vakit ayırıp cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Benim sütüm hiçbir zaman çok olmadı 5 ay boyunca çoğu mama olmak üzere zorla emzirebildim sonra sütüm kesildi ve ek gıdaya geçtim. Bebeğim hep iştahlı bir bebek oldu çok şükür kilosu hep iyiydi. Gazı kusması kabızlığı ishali  vs fazla olmadı. Mutlu bir bebek. Azı dişleri çıkıyor son 2 haftadır mukus bununla da ilgili olabilir mi? Gün içinde 3-4 kez kaka yapıyor ilk 2 kakası normal sonrakiler biraz sulu ve mukuslu geldiği için şüphelendi dr. O kadar pişmanım ki alerji testinden tutun 2 hafta sonra çıkacak olan çölyak testi verdiğim için. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2024 Saat 19:21
 Sut disleri cikarken HICBIR sikayete sebep olamazlar. Tamami Turk doktor uydurmasidir! 
Bu sekil kaka yapmasi; tamamen cok yemesine bagli! 
Sutunuz AZ geliyor olsa idi; kakasi, sert ve top-top olurdu.  
Cok yiyen bebeklere, altin sarisi olmasi gereken kaka once "yesil" renge doner, sonra mukuslu ve hatta
 bazen kanli olur! 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mhtpdmrcn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2024 Saat 19:28
O kadar haklısınız ki… evet yeşil ve mukuslu oluyor kakası gerçekten ve evet iştahlı bir bebek. Defalarca gaita aldılar hiçbir şey çıkmadı ama kimse çok yediğinden demedi. Düşünüyorum çok haklısınız gece açlığı sonrası kakası normal. Yemeklerden sonra değişiyor. Bunu ben bile anlayabildim şu an nasıl 10 yıl tıp eğitimi alanlar bilmez 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2024 Saat 03:04
    " ama kimse çok yediğinden demedi."
Demezler! Onlar "buyuk" doktorlar!!  Buyuk doktorlar, buyuk teshisler koyarlar! 
"Cok yemekten oluyor" deseler, sizleri nasil tahlillerle dolandiracaklar?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.