Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kendim için
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kendim için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ecrinzehra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ecrinzehra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kendim için
    Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 01:15
İyi günler kadir bey ben 2018 yılında tesadüfen baska bır sebeble ultrasona gırdığimde karnımda derinin altında lipom oldugunu ögrendim. 7 cm civarı hatta ranyoloji doktoru nasıl farketmedigime şaşırmişti. Önemli bır sey deil demişti sonucu dahilıye doktoruna gösterdim o da önemli değil büyük yag bezesi ama sana rahatsızlık vermemiş faraketmemişsin dedı aldırmana gerek yol büyüyüp rahatsız ederse aldırırsın demişti. Daha sonra hamile kaldım kadım dogum doktoruna dedım sezeryam sırasında alırız dedı. Ama sezeryan sırasında yag bezesini göremedigını söylemişti. Neyse aradan yıllar gecti ben eski kiloma döndüm zayıflayınca yag bezesinin arada bir karnımda elime geldigini farkettim. Bes yıl sonra tekrar aynı yere kontroöe gıttım aynı radyoloji doktoru yıne yag bezesi oldugunu önemli olmadıgını dedı fakat 11 cm olmustu. Aynı dahiliye doktıruna sonucu tekrar gösterdim istedıgın zaman genel cerraha aldırabilirsin dedı ama ben hala aldırmadım ve aklıma su takıldı karnımdaki yag bezesini hareket ettirebiliyorum yanı büyük olmasına rağmen mesal sol alt karnımdan sol üst karnıma veya karnımın diğer taraflarına elimle kaydırıyorum yanı midemin üzerine bile getırebiliyorum. Doktora dedıgımde yag bezesi hateket etmez sen büyüdügü için kapladıgı alan fazla yer değiştiriyor sanıyorsun dıyor halbuki ultrasonda da ilk sol alt karında göründü daha sonrakinde sag alt karında radyoloji doktoru bir sey demedi ama dahiliye doktorunun hareket etmez demesi kafamda sorulara sebeb oldu siz ne düşünüyorsunuz biraz uzun oldu ama şuan aldıramıyorum maddi imkanlardan dolayı

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117909
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 02:10
Ameliyati; deride birakacagi dikis izine razi iseniz yaptirin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Mar 2024 Saat 02:11
Yukarı Dön
Ecrinzehra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ecrinzehra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 02:13
Aldırmayı düşünüyorum zaten dikiş izini sıkıntı etmiyorum 
ama yag bezesi deri altında hareket etmez mi hocam ya da kötü bir sey endişesi de oluyor bazen lipom deöelerine ragmen korkuyorum bazen
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.