Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Adhd
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Adhd

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Adyali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adyali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Adhd
    Gönderim Zamanı: 25 Mar 2024 Saat 16:57
Kadir bey,  oğlum 7 yaşında öğretmeni dikkat eksikliği var dedi . Cokda hareketli bir çocuk bulunduğumuz yer büyük şehir olmadığı için teşhiste bizim için önemli cokda güvenemiyorum acikcasi biz henuz psikiyatriste gitmedik. Ama teshis koyacagina eminim .Buradaki devlet hastanesinde psikiyatrist aynı şikayetleri alan arkadaşımın çocuğuna teşhisi koymuş ama yeni çıkan "attex " isimli ilacın yeni çıktığını kırmızı reçeteli olmadığını söylemiş.  Diğer ilaçla bu ilacın farkı nedir Kadir bey biliyormusunuz ? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2024 Saat 18:38
Bizim milletin en buyuk ozelliklerinden biri, lafi dotunden anlamalaridir!!
ADHD tedavisinde kullanilan ilaclar:
Ritalin ve Concerta: Methylfenidat 
Attex ve Strattera: Atomozetin ihtiva ederler ve bu 4 ilac da,  kirmizi recete ile satilmazlar!! 

Bir tek, Adderall: Amfetamin tuzlari ihtiva ettigi icin, kirmizi recete ile satilir! 
Etrafinizdaki; bilir-bilmez, her bir halta nane olanlara kulak asmayin. 
Yukarı Dön
Adyali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adyali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2024 Saat 18:52
Kadir bey doktor demişki diğer ilaçlar reçeteli satılıyor bu ilaç reçetesiz satılıyor yani eczaneden gidip "attex " isimli ilacı reçetesiz kayıtlara geçmeden alabiliyormusuz. Ama diğerlerini yazacak olursam kayıtlara geçiyor ve asker polis olmasına engel demiş zaten büyüyünce bu hastalık geçecek demiş.  Onlar ilacı normal gidip eczaneden parasını verip almışlar.  Ben size danışmadan götürmek istemedim. Sizce dikkat eksikliği daha yoğun olan bir çocuk hangi ilacı kullanmalıdır ? Kadir bey  ben ne yapacağımı şaşırdım. Kusura bakmayın bilemediğim için size soruyorum 
Attex ve Strattera: Atomozetin içeriyorsa 
Ritalin ve Concerta: Methylfenidat içeriyorsa iki grubun içeriğinin farkı nedir Kadir bey 

Düzenleyen Adyali - 25 Mar 2024 Saat 19:50
Yukarı Dön
Adyali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Adyali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2024 Saat 07:57
Kadir bey sanırım mesajım alt kısımda kalmış cevaplarsanız çok sevinirim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2024 Saat 08:00
ADHD tedavisinde kullanilan ilaclar:
Ritalin ve Concerta: Methylfenidat 
Attex ve Strattera: Atomozetin ihtiva ederler ve bu 4 ilac da,  kirmizi recete ile satilmazlar!! 

Bir tek, Adderall: Amfetamin tuzlari ihtiva ettigi icin, kirmizi recete ile satilir! 
Etrafinizdaki; bilir-bilmez, her bir halta nane olanlara kulak asmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.