|
Beşinci Hastalık mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Nis 2024 Saat 09:38 |
Hocam iyi günler kızım 9 yaşında, ben 36 yaşında anneyim. Hem kızım hem ben 1 hafta 10 gündür grip geçiriyoruz. Kızımda aşırı balgam, halsizlik , hafif ateş vardı. Benim de aynı şekilde. Kızım dün sabah tokatlanmış gibi kızarık yanakla uyandı. Yanağı sıcak, avuç içleri kırmızı ve biraz kaşıntılıydı. Doktora gittik kan ve idrara bakıldı. Hgb 11 L, Hct 32,2 L, Mcv 72.5 L, Mch: 24.8 L düşük çıkan sonuçlar. Diğer testlerinde sorun yok. Doktor Zyrtec şurup verdi sadece. Şimdi bu sabah benim kol ve bacaklarımda döküntüler ile uyandım. İnternette okuduğum bilgilere göre yetişkinlerde bu döküntü yapabilir yazıyor. Bu doğru mudur? Tekrar doktora gitmeli miyiz? İkimiz de beşinci hastalik mı geçiriyoruz? Ben de Zyrtec kullansam olur mu? Görsele vücudumdaki döküntüleri ekliyorum hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cocuklukta gecirilmedi ise, her yasta 5.Hastalik gecirilebilir.
Turk doktorlari dokuntulu hastaliklari teshis edemezler. Onlar hepsine, "Allerji" derler!! "Ates+Dokuntu" tablosunu iyi inceleyin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Nis 2024 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
Burcu87 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 439 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kızımın yanakları düzeldi. Benim döküntülerim aynı, ateş ve halsizlik var bende. Aşırı balgam ve öksürük de var. Zyrtec kullanmalı mıyım döküntü ve kaşıntı için?
|
|
![]() |
|
Hocam diz kapaklarımda acı var, dokununca acıyor yürüyünce acıyor zor ayağa kalkıyorum. Döküntü devam ve ateşim yükseldi. Ateş ve döküntü tablosunu inceledim, kızım için evet 5.hastalık görünüyor ama kendim için değerlendiremedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kan sayimi yaptirip bana yazin!!
|
|
![]() |
|
Hocam yarın kan sayımı yaptırayım ama sormak istediğim bişey var. 3 Nisan'da halsizlik ve boğaz ağrısı şikayetiyle ilk aile hekimine başvurmuştum. Amoklavin 1000 mg antibiyotik reçete etti. 2 gün yani 4 tane kullanıp ateşim düşünce bıraktım. Tam bir hafta sonra bu döküntüler çıkmış. Birkaç yıl önce factive isminde bir antibiyotik sonrası bu döküntüler çıkmıştı. Antibiyotiği yeterince kullanmadım yine de buna bağlı olabilir mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antibiyotige bagli (Bilhassa Ampisilin ve turevleri sonucu) allerjik reaksiyon olabilir.
Ilac kesilince kaybolur.
|
|
![]() |
|
Antibiyotiği en son 5 Nisanda içmiştim, devam etmiyordum hocam. Reçetede ilaç alındıktan 7-12 gün sonra kızamık benzeri döküntü olabileceği yazıyor.. Bacaktan kalçaya kadar güneşte haşlanmış gibi kırmızı, dokununca sıcak. Kollarım da yine aynı şekilde omuzlara kadar bu şekilde. Ayaklarda ve ellerde kaşıntı var. Hocam tek size güveniyorum, o yüzden size soruyorum Allah razı olsun sizden..
Düzenleyen Burcu87 - 12 Nis 2024 Saat 07:50 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|