|
? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
TubaKısa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2019 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Puanlar: 335 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 May 2024 Saat 11:01 |
Hocam sizi çok yordum biliyorum .
31 yaşında bayanım 2 gün yüksek ateş 3. gün döküntü ateş düşüyor. 3 günde döküntü sürdü. Sizde kızamık olabilir demiştiniz. Döküntüler kaybolunca tüm eklemlerde şişme iğne batar tarzda ağrı tutulma kilitlenme. 4 gün dayanabildim eklem ağrılarına dahiliyeye gittim romatolojiye sevk ettiler. Bu arada 2 kez de raynound fenomeni oldum. Parmaklarım tırnaklarım bembeyaz oldu sonra mosmor oldu ellerimi ayaklarımı isitamadim bu sıcak havada. Sonra anı ağız kuruluğu ve göz kuruluğu oldu. Doktor ellerimin kilitli eklemlerime baktı eklemlerin şişmişti artrit dedi. Bu arada agizimin içinde de aft şeklinde yaralarda çıktı. Doktora tüm bunları söyledim. Crp sedim wbc romatoid faktör herşey temiz. Ama ellerimde ayaklarimda küçük eklemlerde poliartrit var dedi. Annemde Behçet hastalığı var ablamda ankilozan spondilit deyince de genetige kan gönderdi. 5 gün boyunca kilitliyim deyince diprospan yaptırdı. Bugün iğnenin etkisi ile açıldım çok şükür ama hala tüm eklemlerinde iğneler batıyor. Hocam acaba bende romatizma mi oldum . Anneminde tüm değerleri normaldi tanı konulamamisti en son gözlerine vurunca behcete bağlı uveit demişlerdi. Geçirdiğim viral enfeksyon benimde altta yatan romatizma hastalığı mi çıkarmış olabilir mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Behcet hastaligi olma ihtimali cok yuksek.
|
|
![]() |
|
TubaKısa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2019 Konum: Bolu Durum: Aktif Değil Puanlar: 335 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tüm yaşadığım ateş döküntü ve artrit şikayetlerinin hepsini bizimle birlikte bakicimiz da yaşadı. Şuan artrit yapan viral bir enfeksiyon var hocam döküntülü.
Sorum şu ki bu artritler eğer viral bir enfeksiyona bağlıysa kalıcı olur mu ? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118101 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Virüsün cinsine göre değişir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|