Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Arı sokması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Arı sokması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Deriko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deriko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Arı sokması
    Gönderim Zamanı: 19 Haz 2024 Saat 13:33
Merhaba Hocam, Kızım 3 buçuk yaşında.  Üç gün önce arı soktu. Eli şişti hafif morluk var ve hala geçmedi. Doktora götürdüm tahlil yaptı. Muhtemelen antibiyotik verecek Crp yükselmiş https://hizliresim.com/ogya9uz

Sizin yorumunuz bizim için önemli. 
Yukarı Dön
Deriko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deriko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2024 Saat 13:35
Yukarı Dön
Deriko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deriko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2024 Saat 13:40
Yukarı Dön
kaytug Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 134
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kaytug Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2024 Saat 16:04
merhabalar cok  geçmis olsun.. ben kucukken  6, 7 yasimdayken  arı kovanina çubuk sokmustum. beni o kadar cok ari soktu ki 20 den 30 dan fazladir. elim yuzum gozum saclarimin dibi heryerim sisti.Babannem saclarimin dibinden bi avuc arı ölüsü toplamisti. Bana sukur birsey olmadi.doktorada goturmediler malum köylük yer.ari sokmasi basligini gorunce gozumde canlandi travmam..simdi beni ari sokunca hic acimiyor ve sismiyor. sinek isirigi gibi kaliyor 
Yukarı Dön
Deriko Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deriko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2024 Saat 17:28
Merhaba, teşekkür ederim.Cocuk küçük olunca ,elindeki şişlik ve morluk 3 gün geçmesine rağmen inmeyince insan ister istemez endişeleniyor. 

Doktorun verdiği de agumentin, allerset ve ovadril

Antibiyotik şart mı kullanmasam olmaz mı dedim. Ben vereyim de ister kullan ister kullanma sana kalmış diyor. Şaka gibi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117438
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2024 Saat 23:11
1- Arı sokmasına antibiyotik gerekmez!! 
2- İlk gün hemen Amonyak (bulamazsanız idrar) sürmek bu reaksiyonları bariz şekilde azaltırdı.
3- Bu şekil şişme olması dokuların arı zehirine karşı gösterdiği reaksiyondur, allerji ile hiç alakası yoktur.
4- Verilen ilaçların en ufak bir gereği YOKTUR! 
5- Arı sokmalarına karşı "ölümcül reaksiyon" zamanla defalarca arı sokması sonucu oluşur!! 
(Daha evvel arı soktu bir şey olmadı rahatlığı doğru değildir) sonucu çok acı olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.