|
Arı sokması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Deriko ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eki 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haz 2024 Saat 13:33 |
Merhaba Hocam, Kızım 3 buçuk yaşında. Üç gün önce arı soktu. Eli şişti hafif morluk var ve hala geçmedi. Doktora götürdüm tahlil yaptı. Muhtemelen antibiyotik verecek Crp yükselmiş https://hizliresim.com/ogya9uz
Sizin yorumunuz bizim için önemli.
|
|
![]() |
|
Deriko ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Eki 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
kaytug ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 134 |
merhabalar cok geçmis olsun.. ben kucukken 6, 7 yasimdayken arı kovanina çubuk sokmustum. beni o kadar cok ari soktu ki 20 den 30 dan fazladir. elim yuzum gozum saclarimin dibi heryerim sisti.Babannem saclarimin dibinden bi avuc arı ölüsü toplamisti. Bana sukur birsey olmadi.doktorada goturmediler malum köylük yer.ari sokmasi basligini gorunce gozumde canlandi travmam..simdi beni ari sokunca hic acimiyor ve sismiyor. sinek isirigi gibi kaliyor
|
|
![]() |
|
Merhaba, teşekkür ederim.Cocuk küçük olunca ,elindeki şişlik ve morluk 3 gün geçmesine rağmen inmeyince insan ister istemez endişeleniyor.
Doktorun verdiği de agumentin, allerset ve ovadril Antibiyotik şart mı kullanmasam olmaz mı dedim. Ben vereyim de ister kullan ister kullanma sana kalmış diyor. Şaka gibi.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117438 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Arı sokmasına antibiyotik gerekmez!!
2- İlk gün hemen Amonyak (bulamazsanız idrar) sürmek bu reaksiyonları bariz şekilde azaltırdı. 3- Bu şekil şişme olması dokuların arı zehirine karşı gösterdiği reaksiyondur, allerji ile hiç alakası yoktur. 4- Verilen ilaçların en ufak bir gereği YOKTUR! 5- Arı sokmalarına karşı "ölümcül reaksiyon" zamanla defalarca arı sokması sonucu oluşur!! (Daha evvel arı soktu bir şey olmadı rahatlığı doğru değildir) sonucu çok acı olabilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|