|
Bilirubin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guldenergin ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 May 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Guldenergin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Tem 2024 Saat 23:02 |
Hocam kız çocuğu 3 yaş 18 kilo günde bir sabah bir akşam idrar yapıyor yeni wc alışkanlığı kazandı bezsiz olunca böyle ama bez takınca bi sıkıntı yok ve teni sarardı nette baktım idrarda bilirubin fazlalığı sarılık yapar diyor idrar testi verdik hersey normal dr sadece idrar kıvamı çok yogun dedi ama bu sarılığa bir anlam veremedim dirsekler dizler yüz burun kenarları kulaklar daha belirgin sarı hiç bir şikayet yok ama kafama takılan şu tedavi edilmeyen sarılık zarar verir diyor ne yapalım normal bir durummu yada az idrar yaptığı için mi böyle bilemiyorum günde 800ml veya 1000 ml su tüketiyoruz birde hocam anti hbs degeri 88,49
Düzenleyen Guldenergin - 05 Tem 2024 Saat 23:11 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118921 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
" nette baktım idrarda bilirubin fazlalığı sarılık yapar diyor "
Tam tersi! Sarılık olduğunda idrarda "ürobilinojen" artar! Önce; kan veya karaciğer hücrelerinde bir YIKIM olacak! Açığa cıkan Hemoglobin; --> Biliverdin--> Bilirubin şekline dönüşecek. İlk oluşan bilirubin, yağda eriyen cins Bilirubin olaup idrara geçemez. Yagda eriyen Bilirubin, Karaciğerde "suda eriyen" şekline dönüşünce: Ürobişlinojen --> Ürobilin şeklinde, idrarla atılır. Ayrıca, sizin gördüğünüz sarılık; Carotenemi'ye bağlı olabilir. Bu durum: Aşırı turunçgil, Havuç yemekle olur. Bu durumda, Göz akında sarılık yoktur! anti-HbS: bağışıklığı gösterir.. Hasta olduğunu DEĞİL!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|