|
Siyah kaka |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Tem 2024 Saat 11:56 |
Merhaba Hocam,
12 yaşında 64 kilo 168 cm kızım, bir hafta önce ishal oldu, yediği hazır gıdadan olabilir diye düşündük. İshal 2-3 gün sürdü, kusma olmadı ama mide bulantısı ve bağırsaklarında kramplar oldu bir iki dak süren ve şiddetli, doktora gitmedik, ishalin ikinci günü 5 ml Diafuryl verdim sadece bir kere başka ilaç vermedim. İshali geçti, kramplar azalarak devam etti ama son iki gündür siyah kaka yapıyordu, en son rengi normale dönmüş ama hala kıvamı tam katılaşmamış fakat ishal gibi sulu da değil. Eski bir yazınızda dizanteride siyah kaka olur demişsiniz, ben hiç Flagyl vermedim, dizanteri kakası gibi az az değil bol ishal yapıyordu. Siyah kaka neden olabilir, dizanteriyse ve Flagyl vermediysek ileriye dönük sorun olur mu, dizanteride karaciğere kist filan yazıyordu bir yerde, şimdi Flagyl vereyim mi Hocam?
|
|
![]() |
|
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 182 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arada bir hafta sonunda hala az da olsa mide bulantısı ve bağırsak krampları var Hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Resim gönderebilirmisiniz? Herkesin "siyah" anlayışı farklı!! Tecrübe ile sabit!!
|
|
![]() |
|
Gözle bakmıştım, foto çekmedim, katrana yakın siyahtı ama dün öğleden sonra ve bu sabah normal kahverengi hocam. Şu anki rengin fotosunu atayım mı?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Az da olsa krampları ve mide bulantısı olduğu için doktora götürdüm hocam, bugün yapılan kan tahlilleri şu şekilde (gaita için henüz kaka numunesi veremedik, yapınca vereceğiz), dizanteri, tifo vs ciddi bir durum olsa bir hafta önceki ishal, bu değerler normal olur muydu? Şu an için yapmamız gereken bir şey, ilaç vs var mı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
BU kaka rengi "kahverengi"!!! Siyah değil!!
Katran siyahı (melena) olduğunda, en az 3-4 gün sürer. Ne diye gidersiniz ki!! Tamamen gereksiz tahliller yapılmış. Kaka zaten düzelmiş. Biraz hazmı kolay basit gıdalar verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Tem 2024 Saat 19:07 |
|
![]() |
|
Gaita fresh analizinde de "Eritrosit ve lökosit görülmedi" yazıyor bu durumda ilaç kullanmamızın doğru olduğunu, dizanteri gibi ciddi bir neden olmadığını düşünebiliriz değil mi hocam? Teşekkürler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|