Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Süt tüketimi üst limit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Süt tüketimi üst limit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Süt tüketimi üst limit
    Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2024 Saat 19:34
Hocam 24 aylık oğlumu memeden kestim. Yemeklere karşı çok iştahsızDı, meme ile doymaya çalışıyordu. Ama asıl neden beni gece saat başı uyandırıyordu yenidoğanken bile böyle uykusuz değildik. Bugün memeden keseli dördüncü gün doyuramıyoruz mutfaktan çıkamıyorum. Küçük kutu üstlerden en az üç dört adet içiyor sadece. Kutu 200ml. Onun harici yoğurt dondurma irmikli sütlü muhallebi de yiyor. Kabaca hesapla günlük sütlü ürün bir litre yi geçiyor. En az 600 ml sütlü gıda alsın diyorsunuz ama bir. Üst limit var mı sormak istedim. Şu an 90 cm 12,2 kg. 51 cm 3250 doğmuştu 

Düzenleyen Deryaydn - 05 Ağu 2024 Saat 19:37
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118263
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 08:47
2 litre alan pek çok hastam var. Hiçbir şey olmuyor. Sadece "maliyet" yüksek oluyor. 
Zaten bütün bu "süt aleyhtarlığı", Türk köylüsünün, köyden şehire göçerken ineklerini getirememesi ve 
köyde para vermediği süte şehirde para vermek ağırına gittiği için, "-Süt içmesin, yemek yesin"! saçmalığı
ile başlamıştır.
Gelişmesi gayet iyi. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Ağu 2024 Saat 08:47
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 11:32
Hocam bugün beşinci gün benim ikinci gün memem taş gibi oldu sıcaklaştı. Duşta sıcak su tutup az bişi sağdım. İki günde bir tam boşaltmayacak şekilde sağmam gerekiyor yoksa mastit olacak gibiyim. Ama sağmaya devam edersem de üretim devam edecek. Ne önerirsiniz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 12:58
Ara ara meme teklif edin. Emmesi, en sağlıklı olanıdır.
Yukarı Dön
marias Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı marias Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 13:24
Merhaba, benim kizim da derin uykuya gecmeyen, cok emen bir cocuktu. Kadir hocamin tavsiyeleriyle 2 yasa kadar ana besin kaynagi anne sutu oldu ve 4 yasina kadar emmeye devam etti (bir gunde kendisi birakti). Ve 4 yasina kadar hic hastalik nedir bilmedigimiz cocuk, memeyi biraktiktan sonra surekli hasta olmaya basladi, hala toparlamaya calisiyoruz. Emzirmek benim icin de cok yorucu/yipratici ve zaman zaman acili bir surecti ama bazen hastaliklarda o kadar ac kaliyor ki keske diyorum sutum gelseydi de iki yudum icirebilseydim. Her cocuk ve annenin ihtiyaclari dinamikleri farkli biliyorum, sinirimi asmak istemem. Ama emmek isteyen bir cocugunuz ve hala sut ureten bir memeniz varken, bugunlerin gececegini soylemek istedim. Bir gun; istesekte cocuk emmiyor ve o memeler sut uretmiyor. Artik tamamen diger gidalarla beslenen bir cocugun annesi olarak; aslinda emzirmenin ne kadar konforlu (surekli taze, tum besin degerlerine sahip ve cocugun reddetmedigi bir gida) oldugunu yeni yeni anliyorum. Dilerim surec cocugunuz ve sizin icin kolaylikla gecer. Sevgiler
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 15:16
Merhabalar. Deneyiminiz için teşekkürler dört yaşına kadar evde miydi çocuğunuz sonra okula mı başladı acaba. Belki sütten bağımsız olarak çok hastalanmasının sebebi mikropla tanışmaya başladığı için de olabilir. Ne kadar emse de iyi de beslense illa ki okula ya da kalabalığa girince iki senelik bir hastalık evresi oluyor. Benim de büyük oğlum iki buçuk yaşında oyun grubuna başlayana kadar hastalık bilmedik süt koruyor ben de beslenmesine özeniyorum diye böyle sanıyordum ama evde izole olduğumuz içindi bence. Bu küçük oğlum ilkokula giden abisi nedenli iki kıştır en az 10 15 kez grip oldu ha hafif atlattık belki meme sayesinde antibiyotik kullanmadık. İlk kış daha kötüydü bu sene yine görece daha iyiydi. Altıncı hastalık, el ayak hastalığı, domuz gribi hepsini ikş yaşına kadar deneyimledi. İnsan gibi emseler vallahi 7 yaşına kadar emzirmezsem namerdim ama emmiyorlar insan gibi. Ben 35 yaşındayım hayatımda ilk kez 52 kiloya düştüm ki boyum da 170, afedersiniz öküz gibi yiyorum ve asla kg almıyorum hiç halim yok sürekli açım ve uykusuzluk aşırı sinir yaptı ikisine de en ufak hatalarında patlar oldum. İki yaşına kadar sıfır mama emzik biberon da almadılar başka birisi de yanımda yok iki saat alalım bakalım diyen sürekli bana bağımlılar. Yine iyi emdiler diye düşünüyorum adım hıdır elimden gelen budur. Anne sütü alıp psikopat Bi anneleri olacağına ikş yaşından sonra kutu sütü içsinler ama ben daha anlayışlı sabırlı birisi olmaya devam edeyim. Bir. Süre daha sağıp saklamayı düşünüyorum ya da yemeklerine eklemeyi. 

Düzenleyen Deryaydn - 06 Ağu 2024 Saat 15:44
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2024 Saat 16:16
İyi bir Dahiliye doktoru bulup, Hipertiroidi baktırın!! Sonucu yazın. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.