|
Novalgin Şurup |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Nazlı88
Üye
Kayıt Tarihi: 06 Eyl 2024 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Novalgin ŞurupGönderim Zamanı: 06 Eyl 2024 Saat 04:22 |
|
Merhaba hocam. Yaklaşık 1 ay kadar önce 4 buçuk yaşındaki kızımızı düşmeyen ve düşse de çok kısa aralıkla tekrarlayan inatçı ateş (sabahtan başlamıştı önce pek müdahale etmek istemedim hafifti) ve baş ağrısı ılık duş ve ilaçlar da çok kısa etki edince gece acil servise götürdük. Kendinden geçiyordu, sürekli uyku halindeydi. Bir şırıngayla ağızdan dekort ve novalgin şurup karışımı verildi. Ertesi gün uzman Dr. a götürdüğümüzde bunun etken maddesi nedeniyle çocuklarda sakıncalı bir ilaç olduğunu söyledi. Kızım şu an iyi ama o korku halâ kafamdan çıkmıyor. İleri dönemde ilik hastalıkları, aplastik anemi bakımından. Etken maddesi zararlı denilmesinin yanında, yardımcı madde olarak şurupta formaldehit adında toksik bir madde kullanıldığını öğrendim. Eser miktarda filan da yazmıyor kızım 3-4 milim kadar içmiştir belki. Novalgin Şurubun 1 miliminde 5 mg formaldehit vardır yazıyor hocam. Anlamıyorum da gerçi. Bu yardımcı maddenin de vücutta kalan, hasar veren kanserojen bir madde olduğu söyleniyor çok endişeliyim hocam. Lütfen aydınlatabilir misiniz? Kızımıza bundan sonrası için özel bir tahlil veya sık aralıklarla tahlil yaptırmanız gerekir mi? Uzun yazım için ya da hatalı bir yazım olmuşsa şimdiden özür diler saygılarımı sunarım hocam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2024 Saat 09:08 |
|
1- Ateş düşürmeyin!!
2- İkinci doktor, işin puştluğunu yapmış!!! 3- Novalgin içindeki Fomaldehid eser miktarlarda olup bir etki yapabilmekten uzaktır. Ayrıca, yediğiniz bütün hazır ayıklanmış tavuklar; Formaldehid ile muamele edilir. Bir zararı görüldü mü? "Novalgin Şurubun 1 miliminde 5 mg formaldehit vardır yazıyor hocam. " 1milimde, 5 mg? Bahsi gecen "konu" Potasyum içindir! 4- Gelelim yasaklanma hikayesine! 1974'de, bir kongrede, Novalgin'in "agranulositosis" yaptığı ve zararlı olduğu bildirildi. Sonradan yapılan çalışmalarda bu konuşmanın, "conflict of interest" sonucu ilacı karalayıp, Parasetamol kullanımını yaygın hale getirmek için yapıldığı anlaşıldı ve 1997'de ilaç tekrar serbest bırakıldı. 5- Bu Türk doktorları, halkın Novagin kullanmasından hiç hoşlanmazlar ama acile gelen 5 aylık bebeklere bile DAMARDAN Novalgin verip show yaparlar. Ateş için değil de; ağrı için pekala Novalgin kullanılabilir. Benim baş ilaçlarımdan biridir. Ayrıca da, idrar yollarında hem ağrıyı keser, hem idrar yollarında spazmı çözer. Bu yüzden, böbrek taşı düşürenler için en mükemmel ilaçdır! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Eyl 2024 Saat 09:18 |
|
![]() |
|
Nazlı88
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2024 Saat 17:19 |
|
Öncelikle kıymetli vaktinizi ayırıp, cevapladığınız için çok çok teşekkür ediyorum hocam. Aslında ateşi düşürmemek gerektiğini okuduğumu hatırlıyordum daha önceki yazılarınızdan. Israrla ateşi devam edince ve kendinden geçip, sürekli uyku hali olunca (gözünü açamamasının tedirginliği) havale geçirir diye çok korktuk ve bu bize hata yaptırdı sanırım.( Akrabalar arasında 2 kişi var el bileğinde sakatlığı olan havale sonrası diye duyduğumuz hocam bunun etkisiyle de galiba) Siz tecrübenizle, verdiğiniz bilgilerle endişe dolu bir annenin korkularını dindirdiniz nasıl minnettarım size. Sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum. Eksik olmayın. Bir de kızımız çok sık hasta oluyordu. 1 yıl önce üst solunum yolu enfeksiyonu iken eklenen uzun süren ağır bir ishal dönemi geçirdi. Hiçbir şekilde ne bir şey yiyebiliyordu ne bir su içebiliyordu. Kitlerle bakılan tahlilde cyriptos parvum( yanlış telaffuzum varsa mazur görün) ve giardia parazitleri çıktı denildi. Probiyotik , günde 3 Flagyl ve Azitro verildi. Buna rağmen durum birkaç gün daha sürünce, serum verilip eve gönderildik bir kaç kez de. Yine devam etti. En son idrarını da yapamayınca böbrekleri kendini durduruyor, denildi ve yine serum aldı. Sonra hastaneye yatırıldı. Azitroyla bir 2 li antib. probiytk ve flaygl dahil bazı ilaçlar verildi. Ardından bu ishaller de birkaç sefer daha tekrarladı o şekilde ancak bu kadar uzun sürmedi, geçti. Sonrasında kulak iltihabı oldu ve bu durum da tekrarladı üç ay içinde 3-4 kere oldu. Hocam bir hastalık başlayınca tekrar tekrar onu geçiriyordu, kısa aralıklarla. Ağzında ve dilinde çok sık yara oluyordu hasta olduğu dönemlerde ve bronşit veya kulak iltihabı olduğu dönemlerde bir antibiyotik kullanıyorken o anda idrar yolu enfeksiyonu da oluyordu. Daha sonra bir de kendi başına idrar enfeksiyonları üst üste tekrarladı. Sonrasında dışarıda üniversitede bağışıklık değerlerine baktırdık Igg değerleri biraz düşük denildi ve Betaglukan (vitaglukandı sanırım) şurup önerildi. Ancak bulunduğumuz yerde, hastalandığı zamanlarda gittiğimiz doktor kullandığımızı öğrendiğinde bağışıklığı fazla uyarır kullanmayın dedi. Bir de alerjik bir çocuk hocam üst solunum yolu enf.larında hafif de olsa her seferinde ciğere iniyor ve günlerce hava kullanmak zorunda kalıyorduk ya da antibiyotik. Hava antibiyotik kısır döngüsüne girmişken, sonrasında gittiğimiz farklı bir dr. bize her hastalığında soğuk alg. ilaçları vs. vermemeyi öğretti, mümkün oldukça antib. kullandırtmadı (yazılarınızı da okudukça ve yaşadığımız dan ne kadar haklı olduğunuzu görüyoruz hocam) acilde vs antib. yazılmış da olsa iptal ettirtti ve destek tedaviler, çinko ve probiytk. ler bitkisel öks ilaçları, hava verdi. Levmont 3-4 aylık ve koruyucu olarak cortair 0,5 verdi. Artık onları da kullanmıyoruz. Hasta olduğunda yine inatçı bir öksürüğe çeviriyor hemen cortair veya fazlası serum olarak ventolin veriliyor bazen. Şükür ki eskisi kadar ağır geçmiyor. Grip aşısı olmalı mıyız hocam geçtiğimiz yıl yapılmıştı. Yine yaptırsak mı? Çok başınızı ağrıtıyorum kusuruma bakmayın.
Düzenleyen Nazlı88 - 07 Eyl 2024 Saat 17:31 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2024 Saat 18:09 |
|
1- Hala ateşe bağlı "havaleden" korkuyorsunuz! Havale; beynin kendini koruma mekanizmasıdır.
Ateş aniden yükselir ve kalp ve solunum hızlanmaya vakit bulamazlarsa, bütün hücreler yükselen ateş sonucu metabolizmaları yükseldiği için aşırı Oksijen ve "asetil-Co enzimA" tüğkettiklerinden, beyine giden bu maddeler yeterli olmadığı için çalışmayı durdurarak, tasarrufa giderler. Kısa bir süre sonra, kalp ve solunum hızlanınca, tekrar çalışmaya başlarlar.ç Bu nöbetlerin Türk doktorlarının sandıkları gibi Sara nöbetleri ile hiçbir alakaları yoktur! Yazarlar kısmındaki, "Ateş ve Havalenin Tedavisi" makalemi, (listenin en altında) okuyun. 2- Size devamlı; "Sahtekarlığın 3 Safhası" başarı ile uygulanmış. Şu sizin yakalandığınız sıklıktaki hastalıkları benim hiçbir hastam yaşamamıştır. 3- Türk doktorları; Kortizon (Cortair) kullanarak show yapmaya bayılırlar! 4- Mutlaka ailecek Grip aşılarınızı olun.
|
|
![]() |
|
Nazlı88
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2024 Saat 19:31 |
|
Büyük kızımın okul telâşından yeni yazabildim hocam.Verdiğiniz tüm bilgiler için müteşekkirim. Belirttiğiniz makaleniz dahil, forumdaki tüm yazılarınızı okumaya çalışacağım. Daha çok bilinçlenmemiz, paniklemememiz ve çekinmeden tedavi sürecinde sorgulamamız gerekiyor bunu artık daha iyi anlıyorum. Aşılarımızı da en kısa sürede yaptırıcaz. İyi akşamlar.. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|