|
Tenya |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
45zan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Kas 2023 Konum: Ev Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2024 Saat 10:12 |
Merhaba hocam 12 aylık olmasına 20 gün var oğlum 8.100 gram doğum 2990 ben bağırsak solucanı yada tenyadan şüpheleniyorum tedavi yapmam gerekirse bize ne önerirsiniz ailecek tadavi mi yapmam gerek diğer oğlum 4 buçuk yas 1 senedir boy kilo ayki arada karnının ağrıdığıni söylüyor birde aşırı tırnak yiyor
|
|
![]() |
|
45zan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Kas 2023 Konum: Ev Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam birde hem ascaris hemde tenya ikisi bir olabilir mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 12 aylıkta "Tenya" olması çok şüpheli!
Olduğunda, "Skoleks" denilen şeritler çok sayıda kaka ile dökülürler. Mutlaka anlarsınız. Ascaris olması; bu yaşta gene çok zor .. 2- İkisi beraber olabilir mi? Olur! Olurda çok zor. Tenya sadece çiğ dana etinden bulaşır! 3- Tenya; insandan-insana BULAŞMAZ!! Tenya'nın 3 hayat evresi vardır. - İnsandaki "şerit" şekli - Kaka ile atıldığında, bazı sümüklü böceklerdeki evresi. - Danalardaki adele dokusunda yuvalanmış şekli. İnsana bulaşan bu cinsdir! 4- Ascaris bulaşması: İnsandan-insana bulaşması için, sağlam şahsin, hastalıklı kimslerin kakalarının bulaştığı gıda ve suların yenilip-içilmesi ile olur.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam dediklerinizi çok iyi okudum ama oğlum sürekli şişkinlik gaz şikayeti oluyor sürekli huzursuz kilosu çok düşük kilo çok bile yese öyle aman aman almıyor ve tam anlamıyla doysa 1 saat içinde diskilar evet kakada çok zaman sumuksu yapı oluyor bazen bezini açtığımda et gibi beyaz kağıtlar gibi şeyler çok nadir bir tane görüyorum ama anlam veremedim yol bulamadım artık ne olabilir diye düşünüp düşünüp duruyorum ama bizim etli yemeklerimizden yediği oluyordu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118542 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Barsak parazitleri ile alakası yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|