|
Anjioödem ve Herediter anjiyoödem |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tugcem1984 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugcem1984
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2024 Saat 23:48 |
Hocam merhaba
Oglum 3 yaş 7 aylık bilinen hiç bir şeye alerjisi yok. Cuma günü dudağı şişti ertesi gün kendiliğinden geçti süt içtikten sonra tekrar şişti Acile gittik alerji şurubu verdi gecmezse çocuk doktoru görsün dedi 5 ml kullandım yine indi ancak dün de gözü şişti ne olabilir genetik bir rahatsızlık olan herditer dedikleri olabilir mi? Ailede herhangi bir alerjik durum yok benim suphelendigim durumlar hariç mesela eşim küçükken oksuukten hastaneye yatmış kan vermişler acaba bu genetik hastalıkla ilgili olabilir mi diye düşünmeye başladım. Bunda da plazma kan veriyorlarmış çünkü. Teşekkür ederim hocam.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu şekilde mevzi ödemlere; "Angioneurotic edema" (anjiyoödem) denir.
Allerjik bir reaksiyondur ve Zyrtec gibi allerji ilaçları ile düzelir. Balık,Midye,meyva ve sebzeler, işlenmiş et ürünleri yapabilir. Süt?? Olabilir, denemek lazım.
|
|
![]() |
|
tugcem1984 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 41 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugcem1984
Hocam,herediter suphelendirdi beni. Yada daha doğrusu internetten o hastalığı arastirinca endişelendim. Anjiödem ile herediteri ayıran belirgin bir özellik var mı? Kaşıntı,acı mevcut bizde ama üreme organının deri altında ( sünnetli değil) Küçük bir şişlik farkedince bu hastalığa yöneldim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"herediter" olması bir şeyi değiştirmez. Yapılacaklar aynı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tugcem1984
Teşekkür ediyorum hocam. Sağlıklı günler dilerim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|