Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tüylenme ve sivilce
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tüylenme ve sivilce

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tüylenme ve sivilce
    Gönderim Zamanı: 02 Eki 2024 Saat 23:25
Merhabalar hocam,

Kızım 07.07.2011 doğumlu. Göbek çevresinde, kollarda, bacaklarda resimdeki gibi tüylenmeleri var. Yüzde tüylenme yok ama son iki üç yıldır geçmeyen sivilceleri de var. Yediğine dikkat ediyor ama bazen azalmasına rağmen geçmiyor. Cilt druna götürdüm krem falan verdi çok işe yaramadı. Bu duruma çok üzülüyor. Ne yapacağımı bilemedim.

12 yaş 3 aylıkken ilk reglini oldu. Ayrıca saç dokülmeleri de var. Bugün göbek çevresini de görünce tedirgin oldum hocam. Kan tahlili yaptırmamak için de dra gitmek 
istemiyor. İnternetten bakınca pcos hatta böbrek üstü bezi tümörü gibi şeyler okudum. Daha tedirgin oldum hocam

Ayrıca d vitamini veriyorum düzenli, tüylenme vs yapabilir mi yine nette yazıyordu androjen seviyesini artırabilir diye

Bana ne tavsiyede bulunursunuz hocam? Dra götürüp detaylı tahlil yaptırayımmı?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum
Saygılarımla

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118003
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eki 2024 Saat 09:21
Soya çekim!1 
Böbrek üstü tümürü olsa; 
- Yüzde "aydede" yüzü olur.
- Karın derisinde hamilelerdeki gibi çatlaklar (verjitür) olur.
Türkçe sağlık ile ilgili yazıları OKUMAYIN!! Tamamı, burada olduğu gibi halkı korkutup, doktorlara koşmaları
 için yazılmıştır! 
D vitamini ile alakası yok. 
Yüz bakımı:
Devamlı temiz tutsun, mutlaka her akşam sabunlu sıcak su ile yüzünü yıkasın.
Ayrıca; sırt temizlği de önemlidir. Mutlaka banyo sonlarında lif/kese yapsın. 
Yağ bezlerinin çalışmasını azaltmak için, ara ara, günde:2 defa Tetra500 kapsül içsin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Eki 2024 Saat 09:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.