Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sürekli kusma problemimiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sürekli kusma problemimiz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 156
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sürekli kusma problemimiz
    Gönderim Zamanı: 14 Eki 2024 Saat 07:42
Kadir hocam merhaba, daha önce size yazmıştım aslında ama mesajı bulamadım. Bir özet geçeyim anlayabilmeniz için. 13 eylül de bir erkek çocuk doğurdum 3 400 gram. Doğumhanede üşütmüşler bebeği bize verdiklerinde inlemeli bir nefes alış verişi vardı, dadı debilen bir kadın vardı dedi doktoru çağırın ciğerlerine baksın. Ödümüz koptu dediler solunumda bir sıkıntı göremiyoruz, sonra dediler doyurun mama verin, verdik kustu, dadı denilen kdın üşümüş ısıtın dedi, bastım bağrıma attım üstüme battaniyeleri çocuğum ısındıkça inlemesi azaldı sonra da geçti şükür ki bunu o salak doktor anlamadı da dadı dedikleri kadın anladı ya ona yanarım. Hocam bu üşüme sebebiyle mi acaba ya da çok sıvı yutmuş anne karnında çok köpüklü kustu hastanedeyken ondan mı çocuğum bir aylık oldu sürekli içtiklerini kısuyor. Akşam banyo yaptı mamasını yedi kustu tüm yediklerini, uyuttum gece kalktı yine mama verdim sancılandı gene kustu, ortalığı temizleyip yine uyuttum iki saat sonra yine kalktı çok aç bir şekilde azıcık yedi sonra sancılandı gene kustu. Uyuyor şimdi ve ben nasıl doyururum onu düşünüyorum. Böyle aç mı kalacak hocam bu çocuğum. Neyi nasıl yapabilirim. Gaz sancısı da var o da tetikliyor farkediyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Üşütüyor herhalde her akşam banyo yaptırma diyolar adana da yaşıyoruz terliyor bir de kusuyor mecbur yaptırıyorum hem üşütse ekşi kokar kustuğu diyolar, yoo mama kokuyor hiç ekşi değil. Yanımda destek olacak bir büyüğüm de yok ki hocam sizden başka o yüzden her tökezlediğimde size yazıyorum kusura bakmayın. Ha bu arada yenidoğan muayenesinde kustuğunu söylediğimde idrar ve tam kan sayını yaptılar hiç bir problem çıkmamıştı hocam. Tekrar doktora götüreyim diyorum ama bu kendini bir şey sananlara da hiç güvenmiyorum, ne yapabilirim hocam gitmem gerekir mi, gidersem ne yapmalarına izin vermeliyim tekrar kan idrara baktırmam mantıksız diye düşünüyorum. Cevabınızı bekliyorum hocam, var olun iyi ki varsınız, teşekkürler
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2024 Saat 07:55
Hocam yazmayı unutmuşum, anne sütüm çok az yetmiyor günde en fazla iki kere verebiliyorum kalanı mamayla tamamlıyorum. Mamayı kusuyor diyemem benim sütümü de kusuyor, mama markasını gene de değiştirdşm hipp ti aptamile geçtim ikisini de kustu. Biberon emziğini daha az akıtan başlıkla değiştirin dediler değiştirdim yok gene aynı ne yaptıysam şimdilik faydasını görmedim hocam. Bir de çok narin 30 ml mamayı az akıtan başlıktan bir saatte içemiyo öyle yavaş çekiyor ki anlatamam. 1 saat bekliyorum kolumda içsin diye sonra şarr kusuyor. Depresyona girdim resmen. Memeyi de zaten böyle yavaş çektiği içşn bence süt gelmiyor. Neyse hocam özet dedim gene uzattım, dikkat edin kendinize, çok şanslı aileniz var bence hep yanlarında sizin gibi bilinçli bilgili babaları ve dedeleri var… 💐 saygılarımla 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121442
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2024 Saat 08:49
Neresini düzeltesek ki!!!! 
1- "Üşütme" diye bir durum veya hastalık YOKTUR!!
2- Belliki doğumda doğum hatasın sonucu anne karnında nefes almış ve annesinin suyunu akciğerlere çekmiş
(Aspirasyon pnömonisi)! 
3- Bu durumda soğuğa maruz kalması onun şansına olmuş. Bu sayede metabolizma yavaşlamış ve dokulara
yeterli oksijen gitmediğinde olabilecek hasarlar önlenmiş!! 
4- Anne suyu sadece Akciğerlere değil, mideye de gider ve kusmalara sebep olur.
5- İkinci günden sonraki kusmalar biraz yapılsal. Muhtemelen narin bir bebek. 
6- Emzirirken veya beslerken DİK durumda tutun ve hemen yatırmayın, gazını iyi çıkarın.
Gaz ile ilgili ve "Yeni Doğan Özellikleri" makalelerimi yazarlar kısmından okuyun.
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2024 Saat 09:37
Hocam bu aspirasyon pnömonisi olayını araştırdım ateşi falan olmadı bebeğln şimdiye kadar. Götürdüğümğz yendioağn doktoru da tüm bebeklerde yapıyoruz bu işlemş demişti sezeryan sırasında görmüştğm burnuna hortum sokuyorlardı hala kızarık burnunun içi tahriş olmuş. Öyle bir şey olduysa ciğerine su kaçtıysa ne yapmam gerekir hocam nasıl anlarım. Makalenizi okudum hocam daha bebek doğmadan, genelde gazını çıkarırken kusuyor beyefendi 
Ciğerlerinde sorun yoksa kusmasında sorun yok mu hocam, bugğn sağlık ocağı kontrolü var kilosunu mersk ediyorum. Size yazarım hocam ama ciğer meselesi önemli mi acaba bir şey yapmama gerek var mı, sağolun çok teşekkürler cevabınız için
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2024 Saat 11:57
Kadir hocam kilosu 4 250 
Doğum kilosu 3400 dü
Boy 51 cm doğdu 59 cm olmuş
Kafa çevresini hatırlamıyorum ama şiödi 37,5

Hemşireyle konuştum kusmasını birşey olmaz dedi kilo alımı fena değilmiş, dediğiniz gibi gazını düzgün al dik tut falan dedi, 6 aya kendi kendine geçer dedi. Bide gece besleme sadece gündüz besle dedi, kusan bebek gece beslenmezmiş. Garip geldi ama öyle mi yapmam lazım hocam 
Kalça usg si için 1 ay sonra dedi
2 aylıkken mi çekiliyor hocam

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 121442
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2024 Saat 13:36
Bu kadar İYİ kilo aldığına göre; acaba fazla mı yediriyorsunuz? Ondan mı kusuyor? 
Gece acıkır ve beslenmek isterse NE YAPACAKSINIZ?? Siz uyandırmayın, ama kendisi uyanıp isterse besleyin.
Erkek çocuklarda "Kalça çıkığı", kızlara oranla  çok nadirdir! Elle muayenede bile belli olur!  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Eki 2024 Saat 13:36
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2024 Saat 14:57
🙏🏻 siz söyleyince içim rahat ediyor mutlu oluyorum hocam. Ben o istemedikçe vermiyorum hocam günde altıyı geçmiyor beslenme sayısı verirken de 30 ml şeklinde veriyorum. Kilosuna ben de şaşırdım ama sevindim de. Geceleri dediğiniz gibi yaparım hocam. kendinize dikkat edin 💐
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.