Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Cocuklarda şiddete meyil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Cocuklarda şiddete meyil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Cocuklarda şiddete meyil
    Gönderim Zamanı: 18 Eki 2024 Saat 22:03
Hocam öncelikle  selamlar sevgiler..
Nerden başlayacağımi bilemiyorum ama 5 buçuk yaşındaki oğluma söz geçiremiyorum güzel söylüyorum olmuyor kızıyorum olmuyor alttan almaya çalışıyorum olmuyor.vurunca elini tutuyorum daha bir sinirleniyor eli de fena ağır ve nereye ne şekilde vuracağı belli olmuyor mesela surata doğru bir anda yumruk atmaya çalışıyor. Normalde cok iyi uyumlu sosyal ama İstemediği kendine ters olan bir durum olunca kıyamet kopuyor.Bugun koltuğun yaslanma kısmına çıkıp ayakta duruyor oradan aşağı atlıyor akrobatik hareketler...yapma etme dur deyince bir arbede oldu o vurmaya çalışıyor ben tutmaya kendimden uzaklaştırmaya calisiyorum.yani siz 1 soyleyin 10kat karşılık alıyorsunuz.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım vursada görmezden gelip tepkisiz kalsam bu davranışlar söner mi acaba yoksa daha mi kötüye gider bilemedim.. Bugün ağzına su almis ve yüzüme puskurttu ansizin ve gulmeye basladi kızınca da şaka yaptım sadece deyip ağlayıp odasına gtti üste çıkmaya çalışıyor.oysaki daha öncede uyarmıştım bu konuda.Ozur diliyor birdaha yaparsan özrünü kabul etmeyeceğim artık diyorum.10dk sonra yine aynı davranışlar.. 

Düzenleyen Yeltun - 18 Eki 2024 Saat 23:53
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2024 Saat 22:12
Canim yanıyor vurunca bak böyle aciyor deyip koluna ufak bi cimdik attım ama nafile..anlasin karsi tarafin caninin yandigini belki son verir dedim ama yok..kizdiktan sonrada bu defa kendimi suçlu hissediyorum üzülüyorum.Asiri zor bir cocuk hep kendi yönlendirmek istiyor her konuda oyun oynarken bir yere giderken önce hep kendi dediği olacak siz bana uyum sağlayacaksınız kafasında.
Çok takıntılı mesela bebekliginden beri sallanan objelerden nefret ediyor.daha konusamazken kucaktayken store perde ipinin sallandigini görünce eliyle işaret eder durdurun derdi.suanda da parkta boş sallanan salıncak görünce durdurur.dolabindan kıyafet aldığımda boş aski sallaninca onu çıkarır dolaptan mesela.oyuncaklari arasından birsey alınca dolap kapısını kapayınca tikirti olsun istemez.ustunu giydirince bazen  defalarca pantolonunu indiri olmadi deyip atletini tekrar pantolun icine koyar olmadi tekrar bana duzelttir daha olmadi o pantolon cikar baska birsey giyer.evden cikmadan evi kontrol eder biryer acik mi vs gibi.yani kendi sorumlulugu olmayan durumlari bile takinti yapiyor kendine.ayakkabi cirtlarini yapistirinca esit oldu mu der acar tekrar kapatir mesela..Gelişimsel olarak gayet zeki algısı farkındalığı inanılmaz yuksek bir cocuk bazen bu sözler ancak bir yetiskinden cikar dedirtebiliyor. Şiddet ve takıntı hakkında önerilerinize talibim hocamCry

Düzenleyen Yeltun - 18 Eki 2024 Saat 22:30
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2024 Saat 22:20
Bu arada gayet sakin bir ailede büyüyor şiddet için rol model alacağı kimsede yok etrafımızda anneanne ve dedeyle birlikteyiz şuan eşim çoğu zaman meslek kaynaklı görevlerde.yani büyük ölçüde anneanne dede ve benimle vakti geçiyor.onlara karşıda böyle vurma konusunda ne yazikki artık son çare size yazmaya karar verdim ruhen aşırı yorucu bir durum olmaya başladı artık ağlatıyor beni bacak kadar boyuylaSleepy sanki ergenliği yasayan bir ortaokul lise öğrencisi gibi ve tedirginlik yaratıyor bende artık ilerleyen zamanlar için..çok uzun oldu hocam lütfen kusura bakmayin🙏

Düzenleyen Yeltun - 18 Eki 2024 Saat 22:21
Yukarı Dön
Zey_nep Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 272
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zey_nep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2024 Saat 23:02
Benim oğlumu yazdınız böyle bir şey olamaz.. yedikleri lanet abur cuburlar mı izledikleri telefon mu sebep oluyor acaba.. artık son bir aydır o vurunca bende istemsiz vuruyorum. Benim oğlum 4 yaşında. Ama inanılmaz herkesi dövüyor. Arada eşimle tartışıyoruz ondan mı böyle oldu diye üzülüyordum. Ama siz hiç yok demişsiniz.. 
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2024 Saat 23:15
Sanirim son zamanlarda çoğunlukla gözlenen bir durum.youtube önceden bakiyordu ama içerikler malum engel olamadığım gözden kacirabildigim saçma icerikler oluyordu tamamen iptal ettim tv.den.telefonumdan izlemesin diye uygulamayı kaldırdım.sadece tabletiyle yaşına uygun içerikler oyunlarla gunde 2 saat bakiyor.
Yanında bugüne kadar asla tartışma yuksek ses olmadi mesela bizde.ama belki önceden benim farkedemedigim gözden kaçırdığım iceriklerden kapmış olabilir diye düşünüyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki inanılmaz zor ve yorucu bir dönemden geçiyoruz ne yaptıysam olumlu sonuç alamadım son çare değerli Kadir hocama danışmak oldu. Şunu gözlemledim ben kizdikca tepki verdikçe kendi daha fazla kat be kat karşılık veriyor. Görmezden mi gelmeli bilemiyorumDisapprove
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120179
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:14
Daha, 2-3 yaşlarda İLK vurma hadisesinde iyi bir silkelese idiniz, bu derece artma olmazdı. 
Benim prensibim; "sopayı" bir defa kullanıp duvara asın ve bir daha gerektiğinde "sopayı" gösterin! 
Sayın Gülse birsel'in "mıncırma" yazısını bulup okuyun.
Bunlar yeterli olmazsa, bir Psikiyatrist den yardım almanız gerekir. 
Yukarı Dön
Zey_nep Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 272
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zey_nep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 09:49
Onu da yaptık. Biz olmasa bile çevredeki diğer aile bireyleri yaptılar. Ama ne yazık ki daha çok kaldı bu huy. Benim oğlum da. Onlar kızıp tepki verdikçe oğlum daha çok inadına yapıyor hala. Önceden tokat atardı. Şimdi şiddetini büyütmüş. Cimcik, tekme yumruk, erkekse saç çekme bayanda esarbjnj çekme.. elindekinin büyüklüğü fark etmeksizin atıyor. Evi yerle bir ediyor
Yukarı Dön
Yeltun Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Yeltun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2024 Saat 12:07
Onerileriniz için teşekkürler sayın hocam mutlaka okuyacagim

Düzenleyen Yeltun - 19 Eki 2024 Saat 12:07
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.