|
Hamilelik ve vitamin |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 417 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kas 2024 Saat 11:20 |
Hocam merhaba, 12 haftalık hamileyim. Tüm değerlerim iyi çıktı ama doktorum, resmini gönderdiğim vitamin hapını yazmış. Eşim de hemen almış, pahalı bir şey. “İlla kullan, mutlaka faydası olur,” diyor. Para verdik, boşa gitmesin demek istemiyor. Ancak, sizin yazılarınızdan okuduğum kadarıyla biliyorum ki, folik asit hamilelik öncesi gerekli ama sonrasında zorunlu değil. Diğer vitaminlerde de, örneğin C vitamini gibi, fazlası zaten atılıyor. Yani bu vitamin ilacının pek faydası olmayabilir. Asıl kafama takılan, bu vitaminleri kullanmanın fetüse zararı olup olmayacağı. Örneğin, parasetamol bile zararlı deniliyor. Belki bu vitaminlerin de bir zararı olabilir mi diye düşündüm, araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Sizin bu konuda bir fikriniz var mı? Bebeğimi olumsuz etkiler mi? Ona göre hiç kullanmayacağım. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117782 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Folik asit yönünden, hamilelik öncesi alınması gerekir. Tek başına Folik asit çok ucuzdur!
Normal beslenebilen bir hamile için gereksiz. Zararı olmaz. Evet, "para verip almışsınız"!! Bir de bakın bakalım, Sağlık bakanlığından mı onaylı, Tarım bakanlığından mı?
|
|
![]() |
|
esmanurr ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Nis 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Puanlar: 417 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kutu üzerinde yazmıyor ama arastrdigim kadaryla tarım bakanlığı onaylı zararı olmaz diyosaniz param çöpe gtmesin diye kullaniyim ozmn daha da almam zaten de işte almış bulunmussuz artk
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117782 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alın. Günde 1 tane.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamm hocam teşekkür ederim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|