Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Seğirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Seğirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyla1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyla1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Seğirme
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2024 Saat 11:33

Hocam merhaba, oğlum 4,5 yaşında 2 haftadır gece yatarken vücuduna elektrik verilmiş gibi seğirmeler var omuzdan başlıyor sonra ayağına kadar yayılıyor. Belki daha önce de vardı ben fark edemedim, bazı geceler daha yoğun oluyor, bazen de az ya da hiç olmuyor. Dün akşam da yine elektriklenme oldu ve bacağım ağrıyor dedi  ama uzun süredir ara ara bacağı ağrıyor, ramotoloğa görürdüm, ortopedi Dr una götürdüm, röntgen çekildi, bir şey çıkmadı acaba ağrının nedeni bu eletriklenmeler, seğirmeler olabilir mi? Nöroloji dr na götürüp EEG çektireyim mi hocam? Size sormadan bir şey  yapmak istemiyorum. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118945
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2024 Saat 13:37
4.5 yaşında çocuğun; Romatolog da NE işi var? Tabii kide hiçbir şry çıkmaz.
Uykunun iki safhası vardır.
Önce REM devresi gelir . Bu devrede sinir sistemi değiştiği için bu seğirmeler bilhassa çocuklarda çok 
görülür. Arkadan gelen; "derin uyku devresinde" bu seğirmeler görülmezler.
İnsanlarda iki otonom sinir sistemi vardır! Bunlar;Sempatik ve Parasempatik sinir sistemleridir.
Gündüz; Sempatik sistem hakimdir, gece olunca Parasempatik sistem devreye girer. İşte bu vazife devri 
esnasında, sıçramalar olur. Tamamen normaldir. 
Sizi böyle kekleyenler ya çok cahiller veya şarlatanın kralıdırlar!
Bu yaşta bacak ağrıları; bir tek "DEVAMLI" olanlar önemlidir.
Ara ara olan bacak ağrılarının tamamı aşırı hareketlilik sonucudur İstirahat ile geçerler.

Geçmiş olsun, saçtığınız paraların üstüne de soğuk su için. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.