Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beta hakkında genel
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Beta hakkında genel

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aselglz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aselglz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Beta hakkında genel
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2024 Saat 00:41

Hocam merhaba

Öncelikle degerli vaktinizi ayırıyorsunuz teşekkür ederim.

Kreşte  4 5 çocuk beta olmuş. Benim kızımda şuan bir semptom yok. (10 gündür yoğun sarı yeşil sümügü var. 3 gündür iliadin yapıyorum henüz geçmedi. Sümükle betanın işi olmaz sanırım)

Kızım en son cuma günü okula gitmişti.

4 gündür sınıfla teması olmadı. Okuldan test istediler. En çok vakit geçirdiği arkadaşı beta pozitif çıkmış. Ben test yaptırsam şuan pozitif çıkabilirmi. Yani bulaş olsa semptom olmadan hastalığı geçirebilir mi?

Hasta değil ama Strep a pozitif çıkarsa antibiyotiğe gerek varmı?

Taşıyıcı diye konular okudum ama o herhangi bir zamanda Strep a testi yapılırken gibi düşündüm. Temaslıyken de aynı durum söz konusumu diye anlamaya çalışıyorum. 

Evde yapılabilen Strep a kitlerinden ilk defa sipariş verdim henüz gelmedi. Yoksa testlerimizi laboratuvara mı yaptırmalıyız.

30 yaş üstüne uzun tedaviye ya da iğneye 6.3.3 gerek yok diye okudum. 1 hafta mı 3 gün mü n kadar antibiyotik kullanmak gerekir.

2 sene önce halsizlik şikayetim üzerine Strep a testim pozitif geldi. Boğaz ateş birseyim yoktu. 1hafta augmentim almıştım. Boşuna aldım sanırım

Diğer konumda kızım 5 yaşında 2 aydır olan hafif karın ağrısı vardı. Andazol ver dediniz. 2. Dozun üstünden 2 hafta geçti. Karın ağrısından bir değişiklik yok. Onu yıpratan bir ağrı değil fakat hep karnım ağrıyor diyor.

İdrar tahlilleri hep temizdi

Lamtesti yapmışlardı temizdi ama andazol kullandık

Böbrekler temizdi

Gentestine baktılar sonuc bekliyoruz fmf için. Annemde fmf var ama onun ağrısı fenaydı. Kızımınki çok hafif.  

Anasınıfına başladıktan sonra bu karın ağrısı çıktı.

Çok soru sordum sağolun 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118118
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2024 Saat 11:40
Neresini düzeltesek ki???
Tipik Türk çocuk doktorlarının cahilliklerini benimsemişsiniz. 
1- " Kreşte  4 5 çocuk beta olmuş"
Dünya Tıp literatürümde (Türkiye hariç) bu salakca terim kullanılmaz. "beta" olunmaz!! 
Bu salaklığı anlattığım: "-beta diye bir virüs varmış" makalemi yazarlar kısmındaki makale listemden
 bulup okuyun.
2- " Yani bulaş olsa "
Alın size bir uydurulmuş gayri meşru "Türk doktor uydurması" bir terim daha!! 
"bulaşmış olsa" demeniz yeterlidir. 
Bulaşıcılık, bulaşmış olması, bulaşabilirlik, bulaşmış olsa, bulaşma süresi, salgın, bulaşmışmıdır,
kelimeleri yerine kullanılan bu uydurma deyimi kullanmayın.
3-Taşıyıcılık:
Taşıyıcılık sebebi olan Streptokoklar, hastalık yapan Streptokoklardan farklıdırlar! 
Bunların diştaki zarları YOKTUR! bu sebeple antijenik reaksiyon uyandıramazlar, hastalık yapamazlar, 
zira vücut zaraları olmadığı için bu bakterinin varlığını anlayamaz, ama kültürlerde üreyebilirler.
 Zarları olmadığı için de antibiyotiklerin etkili olabilecekleri bir cidarları da yoktur! Bu sebeple de
 antibiyotiklerden etkilenmezler. 

Testi; evde kendiniz de yapabilirsiniz. 
FMF mi??
Testlere güvenmeyin. En kestirme yol, 2-3 gün günde 1 tane Colchium tabler verin, ağrı ertesi gün
 geçerse; FMF demektir, ilaca devam edersiniz.
O teste dünyanın parasını boşuna verdiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Ara 2024 Saat 11:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.