|
insülün direnci? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
teacher7 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Nis 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 96 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ara 2024 Saat 12:36 |
Hocam merhaba, arkadaşımın lise 2. sınıftaki kızının insülin direnci çıkmış, ben diğer değerlerini inceledim ferritini düşük demişler ama hemoglobini gayet iyi ben takmayın kansızlığı yok dedim ama bu konuda bir şey söylemek istemedim, psikolojik olarak da pek iyi değil çocuk anladığım kadarıyla ilaç da kullanıyor. Önereceğiniz birşey var mı. üç aylık şekeri iyi ama açlık şekeri 100 çıkmış ve insülin direnci var demişeler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bakan doktyor ne önermiş??
Öncelikle; hareketlerini arttırsın ve stres den uzak dursun. 1- Çay, kahve, Çukulata gibi uyaranlardan uzak dursun. 2- Aç karnına şeker ve şekerli gıda tüketmesin. 3- Aşırı meyva yemesin. Bilhassa Üzüm, İncir, Muz, Hurma yemesin. Unlu gıdaları (Ekmek, Pirinç, Makarna, Bisküvi) azaltsın. 4- Uzun süreli aç kalmasın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|