Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kulak ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrvgvz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrvgvz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak ağrısı
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2024 Saat 17:48
Kadir bey merhaba kızım 6 yaş bugün sabah aniden kulak ağrısı başladı hemen illiadin damla verdim sızın tarif ettiğiniz sekilde ama hicbir sekilde duramıyor kesintisiz ağlıyor çok ağrıyor diye dayanamadık acile gittik ondada doktor cok kir var göremedim dedi yinede antibiyotikli damla verdi napicaz hocam illadine devam edicem ama çocuk duramıyor pedifen verdim o da etki etmedi

Düzenleyen mrvgvz - 14 Ara 2024 Saat 17:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2024 Saat 21:01
SAKIN, SAKIN bu gibi salak doktorlara kanıp da ağrıyan kulağa damla yapmayın!!! 
İliadin'e devam, bir KBB doktorunun kiri çıkartması iyi olur. 
Günde 3 defaya kadar Pedifen verebilirsiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2024 Saat 21:01
Yukarı Dön
mrvgvz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrvgvz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ara 2024 Saat 23:36
Hocam biraz önce çok yüksek bağırdı sonra bir baktım kulağı akmış sarı yapışkan bir sıvı ama baya çoktu biraz rahatladı gibi oldu ama kulak zarı patlamış olabilir mi diye korktum yoksa sadece kir ya da iltihap mıdır akan 4 5 mendil kullandım temizlemek için resmini atıyorum sıvının 

Düzenleyen mrvgvz - 14 Ara 2024 Saat 23:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 10:09
Evet! kulak zarı delindi ve basınç yapan sıvı dışarı akınca da, ağrı kesildi. Doğal iyileşme bu şekilde olur.
Bunun bir zararı yoktur!! Lütfen başımı şişirmeyin!! Zarasız olduğunu söylüyorum!!
Sadece kağıt peçete/mendil ile akıntıyı silin! Hatta bir ucunu "burgu" yapıp, içinde görünenleri de alın.
Eskiden o yuzden, zar daha çabuk delinsin de, ağrı geçsin diye kulağa; "gaz yağı", "idrar", "zeytin yağı"
ve bunun gibi iğrenç sıvılar damlatılırdı! 
Bu akıntı; "içerden-dışarıya" olduğu sürece, bir tehlike olmaz ve zar kendi kendisini tamir eder. 
EĞER; Türk doktor aklı ile akıntı olan kulağa damla yapılırsa, akıntı tersine döner ve dışardaki bütün;kir,
pislik ve mikroplar Orta Kulak boşluğuna girer. Bunun sonucunda; "Pürülan Otit" oluşur ve bunun tedavisi
 çok zordur. Bu süreçte, ses ileten; "örs,özengi ve çekiç" kemikleri erir ve kulak zarı da tamamen yokolur.
Bunun sonucunda gayet "yağlı-ballı" ameliyatlatla suni kulak zarı yamalanır. 
Sadece İliadin damlayı 5 güne tamamlayın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Ara 2024 Saat 10:14
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.