Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sivilce yarası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sivilce yarası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sivilce yarası
    Gönderim Zamanı: 17 Ara 2024 Saat 19:01
Merhabalar hocam,

45 yaşındayım. Yanak kısmında sivilce sandığım ama sonradan araştırdığım kadarıyla milia olan bir yağ bezesi vardı. Bende sıkıp çıkaramayınca bir iğneyi tendürdiyota batırıp delip sıkmaya çalıştım ama çıkaramadım. Kızarınca leke kalır diye bıraktım. Mikrop kapmasın diye o kısma tendürdiyot sürdüm yatarken. İki gündür kızarıklık geçmiyor ve yanıyor o kısım. Doku yenilenmesi için fito krem sürüyorum. Elimle kremi yaymaya çalıştıkça derinin kat kat soyulduğunu farkettim. 

Önceden aynı işlemi başka sivilcelere yapıyordum ama hiç bukadar tahriş olmamıştı. İki haftadır ara ara retinol serum kullanıyorum sanırım ondan dolayı da cildim hassaslaştı daha kötü oldu

Hızlı bir şekilde iz kalmadan iyileşmesi için bir öneriniz olur mu hocam? 

Çok sağolun

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2024 Saat 19:28
Ellemeyin. Retinol'ü de uzun süre (1 haftadan fazla) kullanmayın.
Çok sivilce çıkıyorsa; Tetra500, günde:2 tane alın.
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2024 Saat 19:33
Tamam hocam çok sağolun

Fito veya madecassol krem süreyimmi? Veya başka bir onarıcı krem tavsiye edermisiniz? Yoksa hiçbirşey sürmeden iyileşmesini mi bekleyeyim?

Çok sağolun 
Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117226
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2024 Saat 23:43
İkisi de bu işte kullanılmaz. Eğer iz kaldı ise, "Cotractubex" krem sürün.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.