|
Ek gıda beslenme ölçüsü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
KUZEY&MİRA ![]() Altın Üye ![]() Melek Anne :) Kayıt Tarihi: 26 May 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KUZEY&MİRA
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ara 2024 Saat 23:30 |
Kadir Hocam merhaba
1 Mayıs doğumlu oğlum 3070 gr 50 cm doğdu 01.05 3040 gr 01.06 4380 gr 59 cm 01.07 5540.gr. 64 cm 01.08 6160 gr. 66 cm 13.08 6640 gr 12.09 7150 gr 70 cm 19.10 7.620 gr. 71 cm 19.11 7680 gr. 72 cm Hocam geçtiğimiz ay dr kg alımını az bulduğu için ek gıdaya geçti. Çalıştığım için gündüz sağdığım sütleri öğün aralarında içiyordu. iki gündür gündüz sütleri içme vakit kalmayınca size bir danışmak istedim. Hocam sabah 09:00 kalkmış. *09:30-10:00 Arası Avakado yumurta sarısı cevizli lable peyniri pekmez li kahvaltı yapmış *öğlen 12:30-13:00 Arasi kemik suyuna brokoli patetes havuç soğan sarımsak li çok şehriye çorbası içmiş 13:00-15:30 arası uyku *İkindi 16:00-16:30 arası yulaf ezmesi içine pekmez-yoğurt elma rendesi yemiş 18:30 işten gelince emzirdim yatana kadarda aralarda emzirdim.Bugün muhallebide vermedim yatmadan önce Sormak istediğim doktor anne sütü ağırlıklı beslenmesini söylediği halde çocuğa iki gündür anne sütü içirecek vakit kalmıyor Ne yapalım hocam nasıl bir yol izleyelim |
|
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117853 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tam bir zırvalık!!
O doktora öbür ay da mutlaka gidin.. Size çorbasına nasıl "maydanoz" katılacak onu anlatacak!!! Çok önemli!! 1- NE diye ek gıda başlıyorsunuz?? Kilo almasında bir eksiklik filan yok, doğumdaki 500 gram eksikliği hesaba katmadı anlaşılan! 4cm boy fazlası var!! 400gram da eksiği var! 100 gram da fazladan almış. 2- Gerek olduğunda, bu yaşta ek gıda olarak İLK ÖNCE, "kutu sütleri" verilir. 3- O "avokadolu zırvalığı (anası da avocado ile mi büyüdü?)kahvaltı ve (at yemi olan) yulaflı beslenmeyi bir yok edin!! Anladınız mı şimdi NİYE o sahtekar doktor size ek gıdalara başladı?? Bu sayede 6 aydan sonra aşılar da bitince gene aynı şekilde devam etmenizi istiyor da ondan! Gidin,gidin, "maydonoz ilavesini de" öğrenin!! Daima öncelikle anne sütü verilir. 2 sene sadece anne sütü ile beslenen 6 bebeğim oldu! Yetmediğinde; kutu sütleri, onlar 3 defadan fazla veriliyorsa, kahvaltı, gerekirse evde kendinize pişen her türlü çorbalar, ve kıymalı sebze yemekleri (yoğurt ile karıştırıp) verilir. Özel yemek GEREKMEZ!! NOT: Sebze çorbaları ve bilumum zırvalıklar, Amerikalı anneler gibi yemek yapmasını bilmeyen annelere anlatılır! Türk annelere (şimdilik) gerekmez.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Ara 2024 Saat 10:23 |
|
![]() |
|
KUZEY&MİRA ![]() Altın Üye ![]() Melek Anne :) Kayıt Tarihi: 26 May 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KUZEY&MİRA
Çok haklısınız hocam çook.Ben diğer iki çocuğumuda sadece sizin bilgilerinizle büyüttüm.
Onlar biri 3 ay biri 7 ay emdi kalan kısmı kutu sütü ve evde pişen yemeklerle tamamladık. Süte ağırlık veriyorum ozaman Önce anne sütü kalan zamanlarda istediği kadar ek gıda |
|
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117853 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
O zaman ne demeye, bunlara kandınız ki??
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|