Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tirnak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tirnak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 465
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tirnak
    Gönderim Zamanı: 20 Ara 2024 Saat 10:05
Merhaba Kadir hocam 7 yaşındaki oğlumun el parmaği 1 ay önce çekmeceye sıkışti tirnaği morardı alttan temiz tırnak çıkmaya başladı uzayan tirnaği kestirtmedi ve dün takıldı sanki açildi bayaa hemen yarabandi taktırdı birturlu dokundurmuyor
Tırnak tamamen kalkacak gibi duruyor bu şekilde bekleyelim mi uzayan kısmı keseyim mi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2024 Saat 11:45
Önce bir itimadını kazanın ve acımayacağına inandırın, ondan sonra uzayan tırmağı dikkatlice kesin. 
Askerde iken bu gibi olaylar erler arasında çok sık görülürdü.
M1 tüfeğinin kapak kısmına başparmağı kaptırıp bana gelirlerdi. 
Bir kağıt atacının ucunu ısıtıp, moraran tırnak üstüne değdirdiğinizde tırnak delinir ve anında içindeki kan
 boşalır.  1-2 dakika basınç uyguladığınızda, kanama durur ve tırnak etli kısıma yapışır. 
Hem tırmak düşmesi olmaz, hem böyle sıkıntılar olmaz. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2024 Saat 14:50
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2024 Saat 12:36
Sağlik ocağina götürdük bir gorseniz umursamazliği, acile götürün kırık var mı yok mu bir röntgen çekilsin çok şükür röntgenin çekilme gerekliliği iyi ogrenilmiş
Şu bilgileri bilen kaç kişi vardır acep 
Sayenizde öğrenmiş olduk
Dun kalkana kadar acimiyordu o yüzden oğlumda bende rahat davrandik
Tirnaği kesip foto yollayayim 
Tez vakitte düzelir inşallah

Düzenleyen yaksu - 20 Ara 2024 Saat 12:43
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2024 Saat 14:54
Ben o tedavi şeklini seneler evvel, İngilizce bir "Acil" kitabından öğrenmiştim. Bizim Tıp fakültelerinde
 böyle şeyler bilinmez. 
Ben o kitabı; 68'de daha Tıp Fakültesinde talebe iken almıştım.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2024 Saat 14:58
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2024 Saat 16:51
Allah sizin gibilerin sayısını arttırsın sizi de mübarek etsin sayın hocam iyiki varsiniz
Babamda 1955 doğumlu fen bilgisi öğretmeni gerçekten o zamanın eğitimi ve öğrencilerinin kalitesi bambaşka...

Düzenleyen yaksu - 20 Ara 2024 Saat 16:58
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2024 Saat 21:36

Merhaba hocam son hali. Uzayan kısmı kestim artık birşey yapmadan uzadıkça keselim mi?
Ayrıca yarabandi yapistiralim diyor ısrarla acik mi kalsın yarabandi yapistiralim mi? Teşekkürler 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2024 Saat 10:45
Sakın merhem veya krem sürmeyin, ve çok sıkı sarmayın. Sadece günde 1 defa Batticon sürün ve bez olan
 yara bandı kullanın.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.