|
Tirnak |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Ara 2024 Saat 10:05 |
Merhaba Kadir hocam 7 yaşındaki oğlumun el parmaği 1 ay önce çekmeceye sıkışti tirnaği morardı alttan temiz tırnak çıkmaya başladı uzayan tirnaği kestirtmedi ve dün takıldı sanki açildi bayaa hemen yarabandi taktırdı birturlu dokundurmuyor
Tırnak tamamen kalkacak gibi duruyor bu şekilde bekleyelim mi uzayan kısmı keseyim mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Önce bir itimadını kazanın ve acımayacağına inandırın, ondan sonra uzayan tırmağı dikkatlice kesin.
Askerde iken bu gibi olaylar erler arasında çok sık görülürdü. M1 tüfeğinin kapak kısmına başparmağı kaptırıp bana gelirlerdi. Bir kağıt atacının ucunu ısıtıp, moraran tırnak üstüne değdirdiğinizde tırnak delinir ve anında içindeki kan boşalır. 1-2 dakika basınç uyguladığınızda, kanama durur ve tırnak etli kısıma yapışır. Hem tırmak düşmesi olmaz, hem böyle sıkıntılar olmaz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2024 Saat 14:50 |
|
![]() |
|
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağlik ocağina götürdük bir gorseniz umursamazliği, acile götürün kırık var mı yok mu bir röntgen çekilsin çok şükür röntgenin çekilme gerekliliği iyi ogrenilmiş
Şu bilgileri bilen kaç kişi vardır acep Sayenizde öğrenmiş olduk Dun kalkana kadar acimiyordu o yüzden oğlumda bende rahat davrandik Tirnaği kesip foto yollayayim Tez vakitte düzelir inşallah Düzenleyen yaksu - 20 Ara 2024 Saat 12:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118114 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben o tedavi şeklini seneler evvel, İngilizce bir "Acil" kitabından öğrenmiştim. Bizim Tıp fakültelerinde
böyle şeyler bilinmez. Ben o kitabı; 68'de daha Tıp Fakültesinde talebe iken almıştım.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Ara 2024 Saat 14:58 |
|
![]() |
|
Allah sizin gibilerin sayısını arttırsın sizi de mübarek etsin sayın hocam iyiki varsiniz
Babamda 1955 doğumlu fen bilgisi öğretmeni gerçekten o zamanın eğitimi ve öğrencilerinin kalitesi bambaşka... Düzenleyen yaksu - 20 Ara 2024 Saat 16:58 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sakın merhem veya krem sürmeyin, ve çok sıkı sarmayın. Sadece günde 1 defa Batticon sürün ve bez olan
yara bandı kullanın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|