|
Grip mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Humasli ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 160 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şub 2025 Saat 13:51 |
Hocam merhaba. Kızım 9 yaşında 27 kilo. Çok sık hastalanıyor. 2 ay önce fmf teşhisi konuldu. Colcium kullanıyor. Şimdiki sorum şu; Dün gece yattı ve uykuya dalınca sürekli inledi sayıkladı sanki çok ağrısı varmiş gibi saatlerce döndü durdu. Kaldırdım lavaboya falan götürdüm ama değişmedi. Ateşi de yoktu.Sabaha kadar böyleydi. Bugün de halsiz. Ne olabilir bu şekilde inlemeler vs. neden olabilir?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117935 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
FMF teshisi Turkiye'demi konuldu? Oyle ise koydu ise sakin inanmayin, FMF hastaligi bilmezler! Her atesli
hastaya, FMF derler. Colcium"u hemen kesin. Goreceksiniz hicbir sey olmayacak. 9 sene boyunca , bu SALAKLAR, hic cocugunuza Grip teshisi koydular mi?? Ya Astim demislerdir, Ya da Zaturre! Bunlarla ikna edemezlerse, FMF, Allerji, uydururlar. Grip basliyor, sakin ates dusurmeyin, Antibiyotik de vermeyin.
|
|
![]() |
|
Humasli ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 160 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet Eskişehir de koyuldu teşhis hocam. 2 tane taşıyıcı gen çıktı sonuçta. Sürekli ateşlenmesi nedeniyle de "taşıyıcı " değil hasta dediler.
Peki hocam bugün ben işteyken annem 2 saat arayla 1 ölçek aferin ile 1 ölçek parol vermiş. Sürekli uyku hali var. Zararı olmuş mudur ilaçların dozlerı?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117935 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
FMF sikayeti; ATES DEGILDIR!!! tarif edilen ilk hastada, "ates" oldugu icin, ismi o sekilde konulmustur!
Esas FMF arazi, HER SABAH, erken saatlerde gelen karin agrilaridir. Karin agrilari yoksa, SAKIN inanmayin, o testlerin hicbir guvenilirligi yoktur. Turk doktorlarinin FMF hakkinda hicbir bilgileri yoktur! Colchium'u kesin. goreceksiniz hicbir sey olmayacak. Aferin ve Calpol AYNI ilacdir!! Beraber (ayni gun icinde) verildiginde, zehirleme dozu asilir. Bir defa bu hata yapildiginda, kalici bir hasar olmaz. Sadece bundan sonra, Turk doktorlarina ASLA GUVENMEYIN ve verdikleri her ilacin icini okuyun. (Eger bu hatayi 2 gun sure ile yapsa idiniz, cocuk ya kaybedilirdi, ya da karaciger nakli gerekirdi.) O keriz doktora da bunlari iletin, belki ogrenir !! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2025 Saat 20:41 |
|
![]() |
|
Sağolun hocam. Dozlar konusunda zararı olmuş olsa idi eğer nasıl bilebilirdik peki hocam? Zehirlenme nasıl belirti verir
|
|
![]() |
|
Aselglz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 49 |
Hocam fmf karın ağrıları her sabah aynı saatlerde olur demiştiniz. Belli bir süre olup geçen biri ağrı mıdır 3gün 5gün ya da hergün mü? Çocuğu dayanamayacak kadar kıvrandırır mı?
Yoksa karnım ağrıyor mu der sakince. Kusura bakmayın araya girdim merakımdan Bende 2gen mutasyona uğramış görünüyor fmf taşıyıcısıyım semptomum yok ama halsizlik hep var. Kızımda 1 gen mutosyona uğramış görünüyor bu sene karnım ağrıyor diyip duruyordu sabahları ilk yataktan çıktığında. Okula yeni başladığı için kaygısına verdim. Arada bazen yine diyor. Bu seneden önce yoktu karın agrısı. Romatolojiye gidin denildi gitmedik.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
HER gun, HEP ayni saatte karin agrilari olur.
Ben hic "Gen testlerine" guvenmem, ve suphelendigim hastaya Colchium verip, iyi gelip-gelmedigine bakarim. Iyi gelirse, devam ettiririm.. Yazilarimi okuyun. Turk doktorlarinin hicbir zaman dusunmedikleri bir "teshis"; barsak parazitleridir. Beyefendiler pek asil ve yuce doktorlar olduklari icin, boyle basit teshisler onlari bozar! Bunun sonucunda da, "karin agrisi" nedeni ile bana yazan pek cok hastada bu gibi "nadir" hastaliklar degil, barsak paraziti cikmistir!
|
|
![]() |
|
Aselglz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 49 |
Andazol kullandırdınız hocam. 5dakikada bir çişe çıkıyordu onun içinde idrar tahlili yaptırdık üst üste denk geldi onlarda temizdi. Bu süreçte geçti. Hergün karnı ağrımıyor.
Bu seneye kadar hiç ağrımadı zaten. Öksürüklü hastalıklarında döküntü oldugu için son 2 hastalığında doktor fmf gen testi yapmamızı istedi. Benim sülalemde fmf olduğu için yaptırdım. Çıkan döküntüler alerjik ürtikerdi zrytec geçiriyordu. Alerji ilacı kullandığım içinde öksürük kötüledi bence. Sonra geçti ama tam dediğiniz gibi basit bir grip geçirirken ağır gecirdi. Gen sonucunu gördüm ama romatolojiye gitmedim. Kızımın hergün olan karın ağrısı yok ama arada sabah saatlerinde yataktan çıkınca oluyor. Oram buram ağrıyor diyor aksamlarıda. Bir yerlere vuruyordur diye ciddiye almıyorum. Romatolojiye git derseniz gidelim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|