Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hidroüreteronefroz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

hidroüreteronefroz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nouvelle Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nouvelle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: hidroüreteronefroz
    Gönderim Zamanı: 14 Nis 2025 Saat 10:02
Hocam merhabalar, 
Kızım 5 ay 12 günlük. Boyu 65 cm, kilosu 7, kafa çapı 43.5 anne sütü içiyordu, son bir haftadır aldığı kadar mama veriyorum o da günde 90ml geçmiyor. İdrarında son iki aydır azalma hissediyordum. Günde en fazla 4 bez ıslaklık göstergesi renk değiştirecek kadar yapıyor fazlasını yapmıyor. Bunu çok salya akitmasina bağlıyordum. Rota asisinin 2. Dozu için hastaneye gittik. Boynunu hafif sağa tutuyor diye bende sağına zaten yüz üstü yatırıyorum. Gittiğimizde onu da sordum, doktor USG istedi SCM kasında bir sorun yok dediler kontrol amaçlı karın ultrasonu da baktılar böbrek sonuçlarında bir böbrek diğerinden küçük dendi. Daha dün banyo yaptirdigimda altını bezlerken idrarını yaptı ama hiç ağrı sancı hissetmedi ve rengi gayet duruydu sadece miktar olarak azdı. Sonucu gonderiyorum hocam. Yapmam gereken nedir? Fikirleriniz benim için çok kıymetli. Sevgilerimle ve saygılarımla...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117281
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2025 Saat 10:20
Kızınız; böbrek taşı filan mı düşürdü de böyle bir "teşhis" konulmuş? 
Ne diye bunlara gidersiniz ki!! 
"Kontrol amaçlı imiş"!! 
Sevsinler onların amaçlarını!! Bal gibi biliyorlar Röntgenden böyle bir sonuç geleceğini!!!

Yukarı Dön
Nouvelle Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nouvelle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2025 Saat 10:26
Hocam o bebeğimiz için endişeli halimizi suistimal ediyorlar. Eşimle de konuştum. Ben zaten bu sonuca içten içe inanmıyorum o yüzden size sormak istedim. Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2025 Saat 17:42
Ultrasound yapılırken, karında gezdirilen el cihazı gerektiği kadar bastırılmazsa, ölçüm yapılan doku çapı
 büyük çıkar. Bastırılırsa, çap küçük çıkar!

Yukarı Dön
Nouvelle Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nouvelle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 12:50
Evet hocam okudum o mesajınızı eskilerden. Çocuk doktoru sesli mesaj göndermiş. Böbrekte de genişleme var böbrek reflüsü olabilir demiş nefroloji ye uğrayın deyip doktor ismi de göndermiş sağolsun. Hocam tortikolis için ölçümde 1 mm fark söylediler rapora yok diye geçmişlerdi. Kızım başını bazen sağına eğiyor. Ama iki yana da çeviriyor yüzüstü yaptirdigimda kafasını hem sağa yatiriyor hem sola. Sadece sağ yukarı bakarken biraz zorlandığını fark ediyorum. Bu fark çok sorun yaratır mı? 

Düzenleyen Nouvelle - 15 Nis 2025 Saat 12:55
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 13:03
Yaratmaz. 
Emin olmak istiyorsanız, uyurken; yüzü koyun yatırın ve başını sola çevirin.
Yukarı Dön
Nouvelle Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nouvelle Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 13:15
https://hizliresim.com/lk22wkd
İki tarafa da çeviriyor hocam sizinle de paylaşmak istedim teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 13:34
Görüyorsunuz. Sizleri dolandırabilmek için her türlü yalanı söyleyerek sizleri korkutuyorlar. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.