|
Danışma acil değil kızıl |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glsrnglmzz ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2024 Konum: Babaeski Durum: Aktif Değil Puanlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Glsrnglmzz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2025 Saat 23:53 |
Hocam merhaba yazılarınızı okuyorum bir cok yazınızı okudum oğlumun kreşte 2. Yılı 5 yaşında 5 yıldır hic doktora gitmedik sorum şu hocam bugun instagramda bir doktor gene felaket haberi veriyor bir cocugu paylaşmış beta pozitif dikkat edin yayılmaya basladi diye aklıma takılan her hafta başka bir hastalıkla geliyoruz eve çok hasta oluyoruz evet evde istirahat bal limon ıhlamur vb atlatıyoruz antibiyotiksiz ilaçsız ama eğer benim çocuk hocam kızıl olsa strep a pozitif olsa ben bunu doktora gitmeden nasıl anlarım hiç antibiyotik içmedik ondan endişeliyim hocam diğer cocuklardan tekrar alırsa yeniden üst üste diye ateş ağızda pis koku dilde pas çilek dil belki kusma ve mutlaka döküntü mü olacak vücutta hocam döküntü olmazsa olmaz mı kızıl hastalıgı? Bir de hocam kardeşi de var malum oda hasta hep abiden dolayı diyelim ki bu hastalıgı ben anlamadan atlattilar her zaman ki gibi ilaçsız ben normal grip sandım okuldan yeniden aldi bu mikrobu yine hafif atlattılar diyelim vücutta bir hasar bırakır mı kalp böbrek vb endişeliyim sağolun simdiden
Düzenleyen Glsrnglmzz - 24 Eyl 2025 Saat 00:00 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118939 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet! Mutlaka; Ateş+Ağızda pis koku+Dili kaplayan pas tabaksı OLACAK!!!
Sakın yeni yetme çocuk doktorlarına kanmayın. Bunları yetiştiren Prof. lar zaten bilgisiz. Zaten salak olduğu, Streptokoklardan; "beta" diye bahsetmesinden belli. Bu salaklar, yabancı ülkere gidince de bu salaklığı yapıyorlar ve Türkiye alay konusu oluyor. Hiç unutmam!! USA'da bir Pnömatoloji (akciğer hastalıkları) kongresinde, benden habersiz 2 doktor: " - Türkiye'de bir kongreye gidelim de, moralimiz düzelsin." diye konuşuyorlardı! Taaa, 80'li yıllarda; bir tıbbi mecmuanın Editoriel kısmında, "- Türkiye'de hala Hgb; (%) ile belirtiliyor diye dalga geçiyordu. Yani hadise yeni değildir. Salaklık benim talebeliğimden beri vardı. Bir Çocuk Prof.'u staj imtahanında; 'Rubin İkterus' konusunu sorduğunda, Ruby kırmızı renktir dediğim için itiraz ETMİŞTİ ve ben ısrarcı olunca da imtahandan kovmuştu!! Sonradan bana akıl öğretmeye kalkan başasistan; Sarığı yapan madde "Bilirubindir" ve dolayısı ile Ruby sarıdır diye bana ayar vermeye çalışmıştı! Ben de kendisine, Bilirubin sulandırılınca sarı renk oluşur diye biraz kimya dersi vermiştim. Adamlar, daha bir Lügat açıp da Ruby ne renktir diye öğrenmekten bile acızdiler! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eyl 2025 Saat 09:45 |
|
![]() |
|
Glsrnglmzz ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2024 Konum: Babaeski Durum: Aktif Değil Puanlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Glsrnglmzz
Ah hocam hepsinin sizden öğreneceği cok şey var bir görseniz sosyal medya da sözde ünlü kaç yüz binn takipçili cocuk doktorların paylaşımlarını hep bir panikletme kış geliyor suna dikkat edin şu vakalar arttı diye kit paylaşıyorlar dikkat edin felaket tellallari bizimde öğrencegimiz cok sey var sizden varolun hep insallah🙏🏻
Düzenleyen Glsrnglmzz - 24 Eyl 2025 Saat 09:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118939 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her zaman söylüyorum. Sağlık ile ilgili Türkçe yazıların tamamı haklı korkutmak için yazılıyor!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|