Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kene mi acaba
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kene mi acaba

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kene mi acaba
    Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2025 Saat 05:32
Kadir hocam merhaba, bir yaşında oğlumun kulağının iç kepçesinde kan pıhtısı gibi bir şey vardı, gene tırnaklamış yara yapmış kan kurumuş dedim, banyoda elimle su sürdüm bir kaç kere çıktık çıkmamıştı ama geme kan zannettim ellemedim çıkar diye. Ertesi gün farketmedim, birde dün akşam üzeri işten gelince süt vermek için kucağıma aldım, allah allah bu haala niye duruyor dedim, elimle kavlatayım derken elime kuru kan parçaları geldi, sonra ben böceğe benzettim bakıcı ablayı çağırdım, abla bu böcekmi dedim ince bacakları var gibiydi, sonra o tırnağıyla kavlatıp çıkardı ve evet böcekti. Dedim kene olmasın, kene böyle olmaz dedi iki eliyle ezdi kedi biti yada piresi çıt etti dedi. Üç gün kulağında kalmış hocam, yapışmış çocuğa ufacık bir delik vardı çıktığı yerde, kulağını ısırdığı yere dikkatli bakınca bir sarılık gibi halka var, ama dikkatli bakınca gözüküyor. Kızarıklık yok. Bir doktor tanıdık var sağlık ocağında böyle bir durumla gelenlere bir hafta kendini takip et ateş kızarıklık olursa gel diyoruz şimdiye kadar gelen olmadı, siz de takip edin ama içinize sinmezse gidin kan verin dedi. Şuan ateşi biraz var, burnu kapalı, akıntısı çok klasik grip gibi a abisi hastaydı ondan ona bulaşmış bir hastalık mı, o böcekle ilgisi varmıdır hocam. Siz kandan çıkmaz demişsiniz bir başka mesajınızda o yüzden kan vermeye gitmedim, büyüklerimiz de kene olsa ki ufacıktı kene o kadar ufak olur mu bilmiyorum elimizle onu kavlatamazmışız ayrıca orası kıpkırmızı olurmuş. Hocam sizin görüşünüz nedir acaba, yarın doktora götürmeme gerek var mı, bir hafta gözlemleyeyeyim mi zaten üç gün geçti, burdaki doktorların durumu böyle hocam, güvenemiyor insan hemen siz aklıma geldiniz, doktora dedim ki tedavisi var mı o bir hafta sonra bir şey olursa, bilmiyorum dedi bir hocama sorayım, hocası da internette yazan şeyi kopyala yapıştır yapmış, ben zaten okumuştum kırım kongoyla ilgili bilgi.. yapmam gereken bir şey var mı hocam bekleyeyim mi yoksa gerçekten bit pire mi, nerden nasıl geldi bilmiyorum uçarak gelir diyorlar. Cevabınızı bekliyorum hocam, saygılarımla
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2025 Saat 06:37
Hocam az önce doktor arkadaş aradı da nasılsınız diye, ateşi var ama sürekli değil düşüyor yükseliyor, biraz grip gibi burnu kapalı ve akıntısı var falan deyince arazı gribe benzer hemen hastaneye gidin dedi, gitmek gibi bir niyetim yok zaten ama size gene de söylemek istedim. Sağolun hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2025 Saat 10:01
   " bir hafta kendini takip et ateş kızarıklık olursa gel diyoruz"
   " içinize sinmezse gidin kan verin dedi."

Türk doktorlarının perişanlığının tipik bir örneği! 
1- KKKA'nin, tedavisi yoktur. Virüs hastalığıdır. Şahıs dirençili ise, yaşar, zayıf ise ölür! Hastanelerin veya
doktorların bir katkıları yoktur! 
2- KKKA şüphelenildiğinde yapılan "Kan sayımının" hiç bir faydası yoktur! 
3- Kene olduğunu kabul etsek bile; her bölgede virüslü kene yoktur! 
Virüs genellikle, Tokat, Sivas, Kayseri gibi orta Anadolu bölgesinde mevcuttur.

Kedi, köpek pireleri, insan piresinden farklıdır. Bunlar insanlara gelmezler! Pireli bir kimseden pire gelir. 
Bit; emdiği yere yapışıp kalmaz. Baş bitleri, Vücut bitlerinden farklıdır (daha küçüktürler) ve kan emdikten
 sonra, kaçarlar!
Keşke; ezmeden önce resim çekip bana gönderse idiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eyl 2025 Saat 10:03
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.