Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kuzumun balık yemesi :((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konukuzumun balık yemesi :((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Konu: kuzumun balık yemesi :((
    Gönderim Zamanı: 21 Haz 2008 Saat 11:49
herkese selam kızım 8.5 aylık doktorum artık yavaş yavaş balık yedirmeye başlamam gerektiğini bildirmişti. fakat denemerimde balık yediremedim :(( bir iki kere balık çorbası yaptım lezzeti fena değildi ama alışık olmadığı bir tat fazla yemek istemedi. sizler nasıl yaptınız bebeklermizin gelişimi için balığın önemi tartışılmaz. bu konuda bilgileriniz paylaşırsanız çok memnun olurum.tarifler varsa onlarıda alabilirim.sevgiler..:)))))))))
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2008 Saat 11:58
ahhh canım yaaaa balık dedinmi tüylerim diken diken oluyor. bana kalırsa fazla zorlama derim gerçi biz daha o aşamaya gelmediğimiz için bana söylemek kolay tabi. ama sana şunu söyleyeyim annem ben küçükken hep faydalı diye zorla balık yedirmiş. ben çıkarmışım o yine vermiş sonuç ne oldu biliyomusun. 6 yaşımdan 25 yaşıma kadar yani hamileliğimiz öğrenene kadar balık yemedim ben. o faydalı yiyecekten mahrum kaldım. halada tiksinerek yiyorum hatta doğumdan sonra yemedim bile yine. nazcizane fikrim denemeye devam et ama sakın zorlama maviş gözlümüzüWink
Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2008 Saat 12:03
:)) bende zorlamıyorum ama şöle hapur hupur yese keşke :))dedim belki başka şeylerle karışsa lezzetli bir çeşit çıkarmı ortaya bakıcaz denicem artık :))
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2008 Saat 12:05
Orjinalini yazan: oykunaz oykunaz Yazdı:

:)) bende zorlamıyorum ama şöle hapur hupur yese keşke :))dedim belki başka şeylerle karışsa lezzetli bir çeşit çıkarmı ortaya bakıcaz denicem artık :))

eminim zamanla alışır zorlamazsan canım. yusuf barana ne versem başta yemek istemiyo sonra yiyo maşallah iyi kötüBig%20smile ama aynı şeyi her verişimde başta bir itiraz söz konusu mutlakaLOLLOL çocukların temel yapılarında var sanırım itiraz etmekLOLLOL
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2008 Saat 12:24
canım bende ilk balık çorbası yaptım yedirdim çorba tarifinde her zaman balık yemeğe gittimiz balık çorbası harika olan bi yerden aldım . ama tabi baharatlarda ve bir iki şeyde değişiklik yaptım . tarifini sanada verim canım .
tencereye suyu koy içine domates renlede havucu rendele sonra  sopanı bütün koy mandonoz saplarıyla beraber koy ve malzemler pişine kadar haşla . mandanoz ve soğanı çıkarıp at balığıda çıkarıp kılçıklarından ayırıp küçük paröalara bölüm tencere at .sonra ayrı bir yerde zeytin yap ve unu hafifi kavur suyu bu karışımın üstüne yavaş yavaş ekle . en sonda yumurta sarısı ve bir iki damla limon karıştıp bunuda karıştırıp yavaş yavaş tencere ekle . biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan al . istersen tel süzgeçten geçir daha rahat yer . bu çorbada fazla balık tadı gelmiyo .inşallah minik kızın severek yer .
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2008 Saat 12:36
Orjinalini yazan: zehra zehra Yazdı:

canım bende ilk balık çorbası yaptım yedirdim çorba tarifinde her zaman balık yemeğe gittimiz balık çorbası harika olan bi yerden aldım . ama tabi baharatlarda ve bir iki şeyde değişiklik yaptım . tarifini sanada verim canım .
tencereye suyu koy içine domates renlede havucu rendele sonra  sopanı bütün koy mandonoz saplarıyla beraber koy ve malzemler pişine kadar haşla . mandanoz ve soğanı çıkarıp at balığıda çıkarıp kılçıklarından ayırıp küçük paröalara bölüm tencere at .sonra ayrı bir yerde zeytin yap ve unu hafifi kavur suyu bu karışımın üstüne yavaş yavaş ekle . en sonda yumurta sarısı ve bir iki damla limon karıştıp bunuda karıştırıp yavaş yavaş tencere ekle . biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan al . istersen tel süzgeçten geçir daha rahat yer . bu çorbada fazla balık tadı gelmiyo .inşallah minik kızın severek yer .

zehra bacımmm sen harikasın yafff. ben okurken bi önceki cümleyi unuttumLOLLOL
sen nasıl yapıyon bunları sırasıyla unutmadanShockedShocked
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2008 Saat 12:39
benim emirim cok az da olsa balık ızgar ayiyor yedirirken aynı anda salatalık yada yutmasını kolaylaştıracak -hoşaf olabilir- ek sulu seylerle yedirmeyi deneyebilirsinizzSmile
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2008 Saat 12:52
ben zehranın tarifindeki yaptığım çorbayı içirememiştimConfusedzaten benim cadı yemek konusunda zor bi çocuk biliyosunuz artıkLOLbenim kızım çiğnemeyi bilmezken verdiğim ilk katı gıda balıktırBig%20smile
somonu ve çipurayı çok seviyo ilk somon verdimBig%20smileel sabunu büyüklüğündekiLOL(benzetmeye bakLOL)somonu küçük kapaklı tavaya yıkayıp koyuyom.içine patates,soğan,havuç doğruyom,balığın üzerine maydonoz dereotu koyuyom zeytinyağı tuz ve biraz suyla pişiyo..sebzelerini süzgeçten geçirip başka çorbalarda kullanıyom balığı ayrı veriyodum ilk zamanlar..ama şimdi hepsini yiyo..şimdi zaten bütün balıkları yiyo Big%20smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.