|
Kulak duymuyor |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
toprak1
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Kulak duymuyorGönderim Zamanı: 07 May 2026 Saat 22:57 |
|
Hocam oglum 14 yaş 70 kg 173 cm alerjik astım tanılı bir cocuk. Uzun süren grip nezle alerji karışımı nedeniyle burnu uzun süre tıkanıyor. Yaklaşık 1 aydır grip gibiydi. Sonra kulagı agrı yaptı ve duymuyorum dedi. Doktora götürdüm. Kulagı kızarık hafif şişlik var dedi. Kulak damlası yazacaktı siz kulaga damla tavsiye etmiyorsunuz diye rica ettim ilyadin damla. Alerts alerji hapı ve bactirim antibiyotik hap 400 mg yazdırdım. 2 gündür sadece ilyadin kullanıyoruz agrı hafifledi ama duymada degişiklik yok. Ateş vs yok
1. İlaclar dogrumu ben surup demiştim bactirimi olmaz dedi. Kulaga etki eden tek bu antibiyotik demiştiniz surubu için hap ta aynı etkiyi gösterir mi 2.Bu durumda yaş nedeniyle soruyorum kücük cocuklardaki gibi mekanik bir durum mu. 3. Kulak delik degil ama duyma kaybı cok fazla antibiyotik başlamalı mıyım. 4. Gelişimi nasıl. Benim boy 158 baba boy 170
Düzenleyen toprak1 - 07 May 2026 Saat 23:08 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 May 2026 Saat 09:24 |
|
1- Türk doktorlarının; "Astım" teşhislerine daima şüphe ile yaklaşın. 14 senedir, hiç Grip tanısı aldı mı?
Sabit Forum kısmındaki: "Astım nöbetlerinin değerlendirilmesi tablosunu" inceleyin. 3. Sayfada. 2- 28 kilo fazlası var!!!!!Boyu 21cm uzun. Erişkin cesametinde. 3- Sadece İliadin DAMLA yeterlidir. 5 gün kullanın. 4- Her zaman "mekaniktir"! Asla antibiyotik gereken bir durum değildir. Sakın Türk doktorlara kanmayın. 5- Duyma kaybı, Orta Kulak Boşluğunda biriken sıvı nedeni ile kulak zarının titreşim yapamaması sonucudur. Delik olması ile alakası yoktur. Bu kiloda, Bactrim verilecek ise, Bactrim Fort, günde:2x1 verilir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 May 2026 Saat 09:27 |
|
![]() |
|
toprak1
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 May 2026 Saat 01:33 |
|
Hocam
1.bactirim 400 mg verdi. Sabah akşam 2 ser adet versem olur mu bactirim fort degil. 2. Kulak için başka antibiyotik hiç bir zaman kullanılmaz sıvıya etkisi yok degil mi 3. Hocam küçükken sürekli ıslık sesimiz vardı Şimdide her gribal endeksiyonda ıslık sesi oluyor. 7 yaşında astım atagı gecirdi 1 kez. Dudaklar mor , ıslık sesi uzaktan duyulacak kadar var. Nefrs alabildigini ancak bıcak batar gibi oldugunu söyledi. Nefes verirken mi alırken mi bu his oldu bilmiyorum cevap verememişti. Ancak 1 fıs ventolinle düzeldi. Astım olduguna bu atak nedeniyle inandım. 4.astım degilse 14 yaşındaki ve yetişkin cesametinde olan bir cocuk her gripte neden cigerde ıslık sesi olusur
Düzenleyen toprak1 - 09 May 2026 Saat 01:34 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 May 2026 Saat 09:31 |
|
1- "Bu kiloda, Bactrim verilecek ise, Bactrim Fort, günde:2x1 verilir." Bactrim FORT ne demek?
2- Bir tek Bactrim içindeki "Trimetoprim", Orta kulak sıvısına geçebilir. 3- Astım'da; rahat nefes alınır, verirken sıkıntılıdır ve hiriltı olur. 4- Griplerde, virüsler Akciğerlere inmesin diye bronşlarda "daralma" olur. Ventolin ile bronşları genişlettiğinizde, hastalığın daha kolay akciğerlere inme ihtimali artar. Astım tablosunu incelediniz mi? O arazlar var mı? Not: Sıcak buhar uyguladığınızda, Astım hastası daha kötü olur, Grip hastası rahatlar!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 May 2026 Saat 09:40 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|