|
Çölyak |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Astro
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: ÇölyakGönderim Zamanı: 22 Tem 2026 Saat 18:50 |
|
Sayın hocam merhaba 17 yalındaki kızımın kanda çölyak testi şu şekilde çıktı;
DOKU TRANSGLUTAMİNAZ IGG ANTİKORU
Değer 35.3 Pozitif U/mL
Değer 300 Pozitif U/mL Bu çölyakta kesin tanımıdır acaba çok üzüldüm nasıl bir yol izlemeliyiz? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 22 Tem 2026 Saat 19:14 |
|
Şu Türk doktorlarının "Çöliak" salaklığından bir kendinizi kurtarın!!
Türkiye gibi Sağlıkta geri ülkelerde, Çöliak hastaları nesil veremeden öldükleri için, bizde çöliak hastası görmek, çok zordur. Ne Hacettepe'de asistanlığım ve Başasistanlığım süresince, ne de sonrasında tek bir tane bile Çöliak hastası görmedim. Karın ağrıları ile gelen bir hastada ben ilk olarak; "barsak solucanı" düşünürüm, Türk doktorları ise Çöliak düşünürler. Aramızdaki fark budur. Ne şikayet ile bu doktora gittiniz bilmiyorum, Çöliak değil! Çöliak doğumdan itibaren başlar. Durup durup da, 17 yaşında başlamaz. Daha bebeklikte; ilk unlu gıda yenildiğinde şikayetler başlar. Bunlar bir aralar, kafalarına "Astımı" takmışlardı, her öksürene astım teşhisi konuluyordı, şimdilerde de ise kafalarını Çöliak ile bozdular! Ne diyelim, Allah akıl fikir versin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Tem 2026 Saat 19:18 |
|
![]() |
|
Astro
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2026 Saat 19:01 |
|
Hocam tekrardan merhabalar msjınızı şimdi okudum. Bizim bir şikayetimiz yok hocam kızım 1.58 boy 44 kg d vitamini çok düşüktü ben sizin tavsiyeniz üzerine bir ampul dvit içirmiştim bir kaç ay evvel. Buna nazaran rutin degerlerine baktırmak istedim kilo alamadıgını vs söylemiştim diger değerleriyle beraber çölyak testide yapılmış. Karın agrısı ishal vs şikayetleri yok çok şükür. Şimdi sizinde yazdığınızı okuyunca içime bir su serpildi zaten sonuçlardan sonra direkt size danışmak istedim verdiğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum hocam🙏🏻
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Tem 2026 Saat 20:57 |
|
Günde en az 600ml süt/sütlü gıda aldığından emin olun.
2 sene kadar geriden geliyor. Çocukluğunda hiç mi süt içmedi? Bugün bir "Kitap" tavsiyesinde bulundum, onu alın ve kendisine okutun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Tem 2026 Saat 20:58 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|