Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çölyak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çölyak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Astro Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Astro Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çölyak
    Gönderim Zamanı: 22 Tem 2026 Saat 18:50
Sayın hocam merhaba 17 yalındaki kızımın kanda çölyak testi şu şekilde çıktı;

DOKU TRANSGLUTAMİNAZ IGG ANTİKORU

• Değer Normal
    Referans Aralığı
  • U/mL

Değer

35.3 Pozitif U/mL

• DOKU TRANSGLUTAMİNAZ IGA ANTİKORU
  • Değer Normal
    Referans Aralığı
  • U/mL

Değer

300 Pozitif U/mL

Bu çölyakta kesin tanımıdır acaba çok üzüldüm nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 123461
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Tem 2026 Saat 19:14
Şu Türk doktorlarının "Çöliak" salaklığından bir kendinizi kurtarın!! 
Türkiye gibi Sağlıkta geri ülkelerde, Çöliak hastaları nesil veremeden öldükleri için, bizde çöliak hastası
görmek, çok zordur. Ne Hacettepe'de asistanlığım ve Başasistanlığım süresince, ne de sonrasında tek bir
 tane bile Çöliak hastası görmedim. 
Karın ağrıları ile gelen bir hastada ben ilk olarak; "barsak solucanı" düşünürüm, Türk doktorları ise Çöliak
düşünürler. Aramızdaki fark budur. 

Ne şikayet ile bu doktora gittiniz bilmiyorum, Çöliak değil! 
 Çöliak doğumdan itibaren başlar. Durup durup da, 17 yaşında  başlamaz. 
Daha bebeklikte; ilk unlu gıda yenildiğinde şikayetler başlar. 
Bunlar bir aralar, kafalarına "Astımı" takmışlardı, her öksürene astım teşhisi konuluyordı, şimdilerde de ise
kafalarını Çöliak ile bozdular!
Ne diyelim, Allah akıl fikir versin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Tem 2026 Saat 19:18
Yukarı Dön
Astro Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 19
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Astro Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2026 Saat 19:01
Hocam tekrardan merhabalar msjınızı şimdi okudum. Bizim bir şikayetimiz yok hocam kızım 1.58 boy 44 kg d vitamini çok düşüktü ben sizin tavsiyeniz üzerine bir ampul dvit içirmiştim bir kaç ay evvel. Buna nazaran rutin degerlerine baktırmak istedim kilo alamadıgını vs söylemiştim diger değerleriyle beraber çölyak testide yapılmış. Karın agrısı ishal vs şikayetleri yok çok şükür. Şimdi sizinde yazdığınızı okuyunca içime bir su serpildi zaten sonuçlardan sonra direkt size danışmak istedim verdiğiniz cevap için çok teşekkür ediyorum hocam🙏🏻
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 123461
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2026 Saat 20:57
Günde en az 600ml süt/sütlü gıda aldığından emin olun. 
2 sene kadar geriden geliyor. Çocukluğunda hiç mi süt içmedi?
Bugün bir "Kitap" tavsiyesinde bulundum, onu alın ve kendisine okutun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Tem 2026 Saat 20:58
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.